Spațiile de co-living și co-working încep să câștige tot mai mult teren, urmând tendințele globale de transformare a modului de lucru și, implicit, a spațiilor de birouri pentru viitor.

Angajatorii încearcă în prezent să găsească soluții care să se potrivească noilor nevoi ale generației tinere, iar spațiile de co-living și co-working reprezintă soluții extrem de eficiente în acest sens. Acestea aduc aproape membri ai echipei din alte orașe sau din alte țări, fiind relevante atât pentru coeziunea echipelor, cât și pentru bunăstarea oamenilor.

În plus, aceste spații pot ajuta organizațiile să formeze echipe de lucru cu adevărat internaționale, formate din oameni din culturi diferite, care pot lucra și trăi împreună într-un campus de birouri modern. În perioada pandemiei, oamenii au fost forțați să reducă la minimum interacțiunile sociale, aspect ce a afectat semnificativ relațiile interumane, iar așteptările referitoare la ce ar trebui să ofere un birou sunt altele acum.

Nomazii digitali caută acum, mai mult ca niciodată, oportunități să lucreze de oriunde din lume, iar spațiile de co-working și co-living reprezintă o soluție sustenabilă și eficientă, atât din punct de vedere financiar, societal, cât și din punct de vedere al relațiilor interumane. Antreprenorii viitorului pun accent pe flexibilitate, mobilitate și pe libertate de mișcare și adoptă conceptul contemporan de co-living în căutarea flexibilității și a libertății.

Același model îl urmăresc și companiile multinaționale, în dorința de a oferi unor echipe internaționale oportunitatea de lucra împreună și a crea soluții creative. În plus, dezvoltarea co-working-ului și, mai nou, a conceptului de co-living, susține acțiunile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tinerilor profesioniști de astăzi legate de o dezvoltare armonioasă atât pe plan profesional, cât și personal.

Nu în ultimul rând, interacțiunile cu persoane care au aceleași interese și sunt pasionate de lucruri similare vor avea un impact benefic asupra sănătății emoționale și a echilibrului personal. Apartenența la un grup, la o comunitate cu valorile și interese asemănătoare, oferă oamenilor posibilități multiple de dezvoltare, deoarece adună într-un singur loc oameni cu pasiuni comune, care pot schimba reciproc idei și impresii și se pot încuraja unii pe ceilalți pentru depășirea limitelor personale și profesionale. De asemenea, spațiile de co-working și co-living cresc nivelul productivității, deoarece oamenii au mai multă libertate de mișcare, interacțiune și comunicare creativă.

Dincolo de beneficiile pe care acest nou stil de viață și muncă le are asupra productivității angajaților, conceptul de co-living poate fi perceput și drept un răspuns la creșterea costului vieții, mai ales dacă vorbim de tineri. Potrivit unui sondaj realizat de Deloitte, pe locul 1 în top 5 preocupări ale persoanelor din Generația Z și ale milenialilor se află costul vieții, care a crescut semnificativ în ultimul an. Spațiile de co-living le oferă tinerilor oportunitatea de a reduce din costuri și de a se concentra mai bine pe procesele de învățare atât de necesare evoluției profesionale.

Campusul de birouri YUNITY Park deținut de Genesis Property va contura un nou stil de muncă și viață flexibil și dinamic, adaptat nevoilor antreprenorilor viitorului, preocupați de eficiența costului de trai. Prin spațiile de co-working și co-living din YUNITY Park, oamenii pot avea acces la facilitățile din apropiere pentru timpul la birou și la experiențe noi, prin care pot descoperi orașul în care se află pe o anumită perioadă de timp.

Sursa foto: Genesis Property

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri