MedLife ramane liderul pietei, cu 10,1 mil. euro

MedLife ramane liderul pietei, cu 10,1 mil. euroOperatorul de servicii medicale private MedLife a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an o cifra de afaceri de 10,1 mil. euro (14,3 mil. dolari), aproape dubla fata de valoarea de 5,4 mil. euro (7,6 mil. dolari) atinsa in prima jumatate a lui 2007. “Pentru intreg anul 2008 estimam o cifra de afaceri de 21 mil. euro, ceea ce ar insemana o crestere de 70% fata de anul precedent”, a declarat, pentru Wall Street, Cristian Ciobanu, director MedLife.

In primul semestru al lui 2008, MedLife a realizat investitii in valoare de aproximativ 2,1 mil. euro (3 mil. dolari), care au fost directionate spre deschiderea laboratorului si centrului medical MedLab din Cluj-Napoca, finalizarea fazelor de proiectare si autorizare ale spitalelor teritoriale din Iasi si Brasov, finalizarea etapei de constructie a Hyperclinicii MedLife din Timisoara, precum si dotarea cu aparatura medicala a Hyperclinicilor MedLife Unirii si Grivita.

Pentru cea de-a doua jumatate a anului, MedLife are in plan deschiderea celei de-a treia clinici din Bucuresti in urma unei investitii evaluate la 1-1,5 mil. euro. “Cel mai probabil noua clinica va fi amplasata in Sectorul 2, acolo unde s-au deschis foarte multe cladiri de birouri, deci exista un potential mare de clienti coporativi, insa asteptam clienti si pe partea de retail”, considera reprezentantul MedLife. Abonamentele oferite clientilor corporativi reprezinta 30% din cifra de afaceri a MedLife. De asemenea, un loc important in veniturile obtinute il ocupa analizele medicale realizate in laboratoarele MedLab.

Cresteri de 70% pentru CMU

Cresteri de 70% pentru CMUIn primele sase luni ale anului, Centrul Medical Unirea (CMU) a realizat venituri de 5,4 milioane de euro, in crestere cu peste 70% fata de perioada similara a anului trecut. “La sfarsitul anului vrem sa ajungem la o cifra de afaceri de circa 11, 5 mil euro si la un numar de 75.000 de abonati, in crestere cu 50% comparativ cu numarul abonatilor din 2007”, a afirmat Sergiu Negut, directorul executiv al companiei.

In prezent, Centrul Medical Unirea deserveste un portofoliu de peste 400 de companii, care reprezinta circa 80% din totalul afacerilor CMU.

Compania si-a continuat in 2008 extinderea retelei la nivel national prin achizitionarea a 49% din Centrul Medical Motilor din Cluj-Napoca si deschiderea in aprilie a clinicii pediatrice CMU Kids.

In luna august, compania a preluat, contra sumei de 700.000 de euro, 50% din actiunile a trei clinici constantene (Avamedica), urmand ca pana in 2010 participatia sa fie majorata la 70%.

Tot in aceasta toamna, CMU va inaugura primul sau spital de obstretico-ginecologie, investitie ce se ridica la 12 milioane de euro.

Gral Medical, 5 mil. euro

Gral Medical, 5 mil. euroUn alt jucator important de pe piata locala de medicina privata, Gral Medical, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o cifra de afaceri de 4,9 mil. euro, in crestere cu 75% fata de perioada similara a lui 2007. “

“Principalii factori care au determinat cresterea considerabila din prima parte a anului au fost marirea volumului de vanzari in centrele medicale nou deschise, precum si investitiile in celelalte clinici atat din Capitala, cat si din tara”, explica aceasta crestere Georgeta Serban, directorul general al companiei care preconizeaza o cifra de afaceri de circa 9 mil. euro pentru intreg anul 2008.

In primele 6 luni ale acestui an, Gral Medical a investit 1 mil. de euro pentru modernizarea a doua laboratoare din Bucuresti si Ploiesti, iar pana la sfarsitul anului suma se va dubla, compania urmand sa investeasca in modernizarea noilor proiecte din domeniul radiologiei si imagisticii medicale.

Afaceri de 4 mil. euro pentru Romar

Afaceri de 4 mil. euro pentru RomarGrupul Romar a inregistrat in primele sase luni din an o cifra de afaceri de circa 4 mil. euro, preconizand ca pana la sfarsitul anului valoarea acesteia sa ajunga la circa 10 mil. euro.

In prima jumatate a acestui an, Romar a investit circa 4,2 mil. euro in amenajarea unor clinici, in aparatura si in capitalul de lucru, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa mai fie investite 3,5 mil. euro in proiecte similare”, a declarat Liliana Hagicalil, managing director Romar Medical.

Planurile pentru 2008 prevad deschiderea de noi clinici in Sibiu si Bacau.
"Vrem sa continuam procesul de cumparare a clinicilor locale, dar suntem interesati si de posibilitatea de extindere prin sistem de franciza”, a mai spus reprezentanta Romar.

Cresteri de 23% pentru Medsana

Cresteri de 23% pentru MedsanaOperatorul grec de servicii medicale private Medsana, filiala locala a grupului Athens Medical Center, a inregistrat, in primele 6 luni ale lui 2008, o cifra de afaceri de 3,9 mil. euro, in crestere cu circa 23% in comparatie cu perioada similara a anului trecut.

“In prima jumatate a acestui an, investitiile facute de Medsana s-au ridicat la 1,5 mil. euro, acestea fiind directionate catre achizitionarea de aparatura pentru extinderea clinicii din Ploiesti, cumpararea unei ambulante specializate, dar si a unor echipamente de imagistica si laborator”, declara Vassilis Chaniotis, director general Medsana.

In 2009 , compania are in vedere atat deschiderea unei noi clinici in partea de nord a Capitalei, dar si inaugurarea primei clinici din Constanta.
Investitiile facute in Romania de furnizorul de servicii medicale din Grecia, din '95 si pana acum, se ridica la 11 mil. euro.