FrieslandCampina Romania, producatorul brandului Napolact, a lansat un program de sprijinire a fermierilor locali, parte a unei initiative Royal FrieslandCampina. „Impreuna pentru o ferma mai buna” aduce impreuna fermierii romani cu cei olandezi in vederea cresterii productivitatii fermelor partenere Napolact. In urmatoarele 2 saptamani, 60 de ferme din Ardeal vor lua parte la acest program.

Cornel Caramizaru, directorul general FrieslandCampina Romania, este speaker la retailArena 2018! Vino sa il asculti povestind despre evolutia si provocarile Napolact, pe 24 si 25 octombrie, la hotel Sheraton! Detalii, aici.

Programul dedicat fermierilor din Ardeal isi propune sa ofere din expertiza olandeza si sa ajute fermerii locali sa creasca eficienta fermelor si calitatea laptelui. In prima etapa a programului participa 60 de ferme, care urmeaza a fi vizitate de trei fermieri olandezi, membri ai Cooperativei Royal Friesland Campina.

In urma vizitelor celor 60 de ferme si folosind o platforma digitala dezvoltata de FrieslandCampina, fermierii vor primi sfaturi si directii privind eficientizarea costurilor, managementul si sanatatea fermei.

FrieslandCampina Romania lucreaza cu 1000 de ferme din 13 judete din zona Ardealului si colecteaza anual peste 100.000 de litri de lapte de la acestia. FrieslandCampina Romania a investit in perioada 2017-2018 peste 300.000 de euro in proiecte si programe menite a ajuta fermerii din Ardeal sa dezvolte un model de business sustenabil.

"Fermele din Ardeal sunt singura noastra sursa de lapte pentru produsele Napolact. Prin urmare, parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu cei peste 1.000 de fermieri sunt esentiale pentru noi. Programul lansat esre o investitie pe care am dorit-o inca de la numirea mea in aceasta functie, un program care sunt convins, in timp, va contribui la dezvoltarea sustenabila a fermelor producatoare de lapte din Romania", spune Cornel Caramizaru, director general FrieslandCampina Romania.

Compania olandeza Royal FrieslandCampina, o cooperativa detinuta de peste 18.000 de fermieri, a lansat programul de dezvoltare a industriei laptelui in urma cu 3 ani. In cadrul acestuia au fost implicati peste 250.000 de fermieri.

FrieslandCampina este unul din primii 10 cei mai importanti jucatori din industria laptelui. Cooperativa a luat nastere in 1871, detine peste 23.000 de angajati, birouri in 34 de tari, iar produsele sale sunt vandute in peste 100 de tari.

Programul „Impreuna pentru o ferma mai buna” este realizat cu sprijinul Ambasadei Olandei in Romania; Olanda este al doilea exportator agrifood din lume si cel mai mare investitor strain in Romania, cu peste 5.000 de companii desfasurand afaceri pe plan local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »


Setari Cookie-uri