Anca Podoleanu a dat telefonia pe consultanta

Anca Podoleanu a dat telefonia pe consultantaAnca Podoleanu, 42 de ani, unul din cei mai cunoscuti specialisti de pe piata locala de resurse umane, care a ocupat timp de doi ani si jumatate functia de director de resurse umane in cadrul operatorului telecom Vodafone Romania, a parasit in februarie compania.

Podoleanu a decis sa renunte la mediul corporatist si a infiintat firma de consultanta manageriala Choice Consulting.

Absolventa a facultatii de cibernetica, din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti, Podoleanu a mai coordonat, intre 1999 si 2006, activitatile de resurse umane ale Quadrant-Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul local al produselor PepsiCo., actualul Pepsi Americas Romania.

Podeleanu detine si un MBA obtinut la University of Ottawa, Canada.

Fostul HR manager de la Vodafone vede revenirea pietei de consultanta in resurse umane

Presedintele HR Club a ajuns la Provident

Presedintele HR Club a ajuns la ProvidentCsaba Gergely, 39 de ani, a fost numit in vara pe pozitia de director de resurse umane la compania de credite de consum Provident Financial Romania.

Gergely a condus in ultimul an echipele de consultanta in HR din PriceWaterhouseCoopers (PwC) Romania, iar din ianuarie 2008 este presedintele HR Club, asociatia profesionala a specialistilor de resurse umane din Romania.

Anterior pozitiei ocupate la PwC, Gergely a condus departamentul de HR al Coca-Cola HBC Romania, companie in cadrul careia, pe parcursul a 12 ani, a ocupat mai multe functii de conducere in vanzari si resurse umane, atat la nivel national, cat si la nivel de grup.

Csaba Gergely lasa PwC pentru functia de HR manager la Provident

Cum poate schimba directorul de HR mentalitatea liderului pe timp de criza

Florin Petrescu, seful pe HR al Citi Romania, a fost promovat la Londra

Florin Petrescu, seful pe HR al Citi Romania, a fost promovat la LondraFlorin Petrescu, 34 de ani, directorul de resurse umane al Citibank Romania si Bulgaria, a fost promovat in functia de Regional HR Business Partener pentru regiunea EMEA ( Europa, Orientul Mijlociu si Africa), pe segmentul de consumer banking.

Petrescu lucreaza, incepand cu 17 august, in cadrul biroului Citi EMEA din Londra, unde coordoneaza activitatea de resurse umane din zona de consumer banking pentru tarile din Centrul si Estul Europei.

In perioada 2002-2008, Petrescu a ocupat postul director de resurse umane la Citibank Romania, pentru ca, in iulie 2008, sa fie promovat in pozitia de director de resurse umane la Citibank Romania si Bulgaria.

Petrescu detine, din 2006, si functia de director general adjunct al Citibank Romania.

Inainte de a se alatura Citibank Romania, in 1999, el a lucrat timp de doi ani si jumatate in cadrul grupului RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

Absolvent al Academiei de Studii din Bucuresti, in 1997, Petrescu urmeaza un program stiintific de master (MSc) in managementul international al resurselor umane, la Universitatea Cranfield - Marea Britanie.

Dupa ce Petrescu a plecat la Londra, Carmen Maftei, 30 de ani, a preluat functia de director de resurse umane pentru Citibank Romania.

Anterior, Maftei a fost manager Compensatii si Beneficii in cadrul institutiei de credit. S-a alaturat echipei de resurse umane din cadrul Citibank Romania in iulie 2005.

Noul director de HR este licentiat in Economie, are un master in Resurse Umane si un certificat in acelasi domeniu obtinut la universitatea Cornell.

Tendinta: Managerii de HR din banking, promovati la nivel de grup

Citibank Romania are un nou director de resurse umane

Directorul de HR al Citibank Romania, promovat la biroul din Londra

Cosmin Ciobanu, noul director de HR al grupului UTI

Cosmin Ciobanu, noul director de HR al grupului UTIInceputul anului i-a adus lui Cosmin Ciobanu, directorul adjunct de HR al grupului UTI, activ in domeniul sistemelor de securitate si controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, promovarea in functia de director de resurse umane.

Absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE) Bucuresti, Ciobanu lucreaza in cadrul UTI din vara lui 2006, potrivit site-ul de contacte de afaceri LinkedIn.

Anterior intrarii sale in UTI, Ciobanu a fost consultant EIM in cadrul Synygy.

Afacerile UTI au scazut in primele opt luni cu 16%, la 73 mil. euro

Lucia Constantin coordoneaza angajatii Cegedim din regiune

Lucia Constantin coordoneaza angajatii Cegedim din regiuneLucia Constantin este, din martie 2009, directorul regional de resurse umane al Cegedim, companie de analize si studii de piata, specializata in industria farmaceutica.

Anterior, Constantin a lucrat pentru Infineon Technologies, Kaufland Romania sau pentru grupul hotelier Accor, potrivit informatiilor disponibile pe LinkedIn.

In 2008, a absolvit facultatea de comunicatii si relatii publice din cadrul Universitatii Bucuresti.

Colaps in retailul farma: 25% dintre farmacii se vor inchide in 2010

Finantarea sistemului sanitar romanesc, sub media celor mai sarace tari din lume

Doi romani au fost rocada HR-ului in grupul Danone

Doi romani au fost rocada HR-ului in grupul DanoneMircea Mateescu a renuntat la pozitia de director de resurse umane al Danone Romania si al zonei adriatice a grupului francez, jobul sau fiind preluat de Oana Farcasanu, fostul director de HR al diviziei de lactacte din vestul Europei a grupului.

Farcasanu lucreaza in cadrul grupului francez din 2001, potrivit LinkedIn, cand a inceput ca director de resurse umane al Danone Romania.

Absolventa de psihologie, Farcanu a inceput sa lucreze ca reporter pentru Radio 21, pentru ca apoi sa treaca pe la Comtek Exhibitions, Atlas Consel / Nicholson International si Telemobil (Zapp).

Mateescu, de profesie inginer, s-a alaturat Danone in 2000, pe pozitia de director de HR pentru regiunea Europa de Sud-Est.

Danone sfideaza criza: Vanzari in crestere cu 4,1% in T3, pana la 3,78 mld. euro

Cum incearca Danone sa mentina costurile la nivelul din 2008

Daniela Rohan, promovata in cadrul UniCredit

Daniela Rohan, promovata in cadrul UniCreditDaniela Rohan, directorul de resurse umane al bancii UniCredit Tiriac, a fost promovata pe pozitia de Head of HR Holding Governance Functions in cadrul grupului UniCredit.

Managerul coordoneaza activitatile globale de resurse umane pentru functiunile suport, managementul riscului, financiar, juridic si conformitate, audit, comunicare si relatii publice.

Alina Dragan (foto), in varsta de 31 de ani, a preluat, la 1 octombrie, functia de director de resurse umane al bancii. Ea a detinut anterior functia de Head of HR Expert Centers al bancii.

Noul director este membru al Asociatiei Romane de Psihologie si are o experienta de sapte ani in domeniul resurselor umane, pe parcursul carierei sale ocupand diverse pozitii manageriale in cadrul departamentelor de HR. Ea s-a alaturat echipei de HR a UniCredit Tiriac Bank in 2007 si a preluat treptat noi responsabilitati.

Corina Licea a trecut la Aviva Europe

Corina Licea a trecut la Aviva EuropeCorina Licea, directorul de resurse umane al Aviva Romania, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de asigurari, a fost promovata in functia de HR Change Manager, in cadrul Aviva Europe, cu sediul in Londra, potrivit LinkedIn.

Licea ocupa, in continuare, pozitia de resurse umane al Aviva Romania, post detinut din septembrie 2006.

Si-a inceput cariera ca profesoara de limba engleza la liceul George Cosbuc din Capitala, unde a predat in perioada 1992-1997.

Incepand cu 1998, Licea a trecut in mediul corporatist, fiind angajata de compania de executive search Nicholson International pe postul de consultant.

Ulterior, a fost HR Consulting Division Manager la Aims Human Capital, una din firmele din grupul Aims, aflat printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare.

Inainte de a se alatura Aviva Romania, Licea a fost director de resurse umane la producatorul de confectii Alison Hayes.

Mihaela Forgaciu a preluat functia de director de HR a grupului Tiriac

Mihaela Forgaciu a preluat functia de director de HR a grupului TiriacMihaela Forgaciu ocupa, din primavara, functia de director de resurse umane a grupului Tiriac, controlat de omul de afaceri Ion Tiriac.

Forgaciu a lucrat inainte pentru Assess Finance Group (activitati de brokeraj) ca vicepresedinte, functie din care coordona activitatile de vanzari, marketing, PR si resurse umane ale companiei.

In perioada octombrie 2007 – martie 2008, Forgaciu a fost director de resurse umane in cadrul hotelului Radisson SAS, din Capitala. Pe parcursul carierei, Forgaciu a lucrat si pentru companii ca Banca Romaneasca (membra a National Bank of Greece) sau Telemobil (Zapp).

Forgaciu a preluat postul lasat liber de Nicoleta Carlugea, potrivit informatiilor postate pe site-ul de contacte de afaceri LinkedIn.

Absolventa a Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, in 1996, Carlugea s-a alaturat grupului Tiriac in septembrie 2006.

Anterior, Carlugea a coordonat departamentele de resurse umane din patru companii: Termoelectrica (producator de energie), Integrator (activitati de consultanta in tehnologia informatiei), Alumil Rom Industry (producator de tamplarie din aluminiu) si Diekat Construct (constructii).

Nou director de HR la JW Marriott Bucuresti

Nou director de HR la JW Marriott BucurestiDana Baitanciuc, manager de personal al JW Marriott Bucuresti, a preluat in octombrie pozitia de HR manager al hotelului, in timp ce Camelia Buburuz, fostul director de resurse umane, este noul director of rooms operations al unitatii de cinci stele din Capitala.

Dana Baitanciuc s-a alaturat Marriott in 2006, in calitate de secretara. La scurt timp a fost promovata specialist recrutare si apoi manager de personal.

A absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Facultatea de Filosofie - Sectia Asistenta Sociala si are un master in managementul resurselor umane, obtinut la ASE Bucuresti.

Din 2007 Camelia Buburuz (foto) a ocupat pozitia de director de resurse umane al JW Marriott Bucuresti. Aceasta lucreaza la Marriott Bucuresti din 2002, ca specialist de recrutare, dupa care a fost promovata manager de personal.

A mai lucrat tot in HR, la Media Pro International si Metro Cash and Carry. A absolvit ASE Bucuresti, Facultatea de Contabilitate.