Teach for Romania, ONG-ul care se ocupa de recrutarea si pregatirea tinerilor romani care isi doresc sa devina invatatori sau profesori model, a dat startul academiei prin care formeaza 43 de viitoare cadre didactice. Acestia vor preda in scoli din zone defavorizate incepand cu anul scolar viitor.

Timp de sase saptamani, noua generatie formata din 43 noi viitori profesori si invatatori Teach for Romania va trece printr-o pregatire intensa, care cuprinde traininguri de dezvoltare personala si de comunicare, precum si de potentare a abilitatilor de leadership. Sesiunile desfasurate in cadrul academiei sunt parte din viziunea de dezvoltare a viitorului profesor pe trei paliere: leadership fata de sine, leadership la clasa, leadership in sistem.

Academia de Leadership si Pedagogie este primul pas in etapa de pregatire din modelul de performanta in educatie propus de Teach for Romania. Acest model presupune recrutarea, selectia si pregatirea celor mai talentati oameni din Romania pentru a deveni lideri in educatie, prin plasarea si sustinerea lor ca profesori si invatatori in comunitati cu provocari timp de doi ani, iar apoi sprijinirea lor ca alumni cu impact sistemic dupa iesirea din program.

Formarea cadrelor didactice incepe cu o perioada de pregatire teoretica, intinsa pe durata a patru saptamani, de luni pana duminica, ce se desfasoara in Bucuresti. In ultimele doua saptamani ale academiei, viitori profesori si invatatori vor pune in practica cele invatate in scolile gimnaziale din Potlogi si Romanesti, Dambovita, prin predare zilnica la clasa, timp in care vor intelege nevoile si provocarile de a fi dascal intr-o comunitate vulnerabila si vor descoperi viziunea Teach for Romania asupra procesului de predare.

Cine sunt trainerii

Printre cei peste 20 de trainerii profesionisti care contribuie la pregatirea viitorilor dascali se numara: Viorel Panaite, Human Invest, unul din pionierii care au pus bazele si au dezvoltat piata serviciilor de training din Romania, Paul Olteanu, senior trainer si coach, alaturi de Magda Bunea, unul din primii coach din Romania.

Teach for Romania cauta si pregateste cei mai valorosi oameni din Romania pentru a deveni lideri in educatie, din rolurile de profesori si invatatori pentru copiii din medii vulnerabile. In toamna, 60 de profesori si invatatori vor fi activi la catedra in peste 30 de scoli din 11 judete. Organizatia face parte din reteaua globala Teach for All, care uneste sub aceeasi misiune a reducerii inechitatii educationale membri din peste 40 de tari. Teach for Romania incurajeaza colaborarea parintilor si a copiilor cu profesorii si directorii scolilor, cu inspectoratele din educatie si actorii din mediul de business.

Iti recomandam sa citesti si Cum incearca zeci de tineri sa imbunatateasca invatamantul romanesc: predau la clase pe care NU le vrea nimeni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri