Piata de fuziuni si achizitii (M&A) a transmis in ultima saptamana o unda de dinamism doar prin prisma unei tranzactii pe plan local si printr-o serie de discutii de vanzare pe pietele internationale.
1. Tranzactie in HR

Grupul italian Gi Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata italiana de resurse umane, a achizitionat 52% din compania cu activitati de recrutare si consultanta Barnett McCall Recruitment (BMR). Valoarea tranzactiei a fost de 1-1,5 milioane de euro.

2. Avocatii din Romania, blocati pe deal-uri.

Piata de fuziuni si achizitii (M&A) este blocata, iar specialistii caselor de avocatura isi reorienteaza activitatea de consultanta catre proiecte de restructurare, litigii si de infrastructura.

"Pur si simplu nu mai sunt deal-uri. Restructurarea devine sectorul cel mai important pentru noi"

”Am lucrat sase luni de zile la tranzactie si a picat cu 2-3 saptamani inainte de semnare, cand eram la penultimul draft. "

3. M&A-ul global, in scadere

Piata de fuziuni si achizitii (M&A) a atins in luna aprilie cel mai slab nivel din ultimii cinci ani, in ciuda varfului atins in cea mai buna zi pentru M&A din 2009.

Valoarea totala a fuziunilor si achizitiilor s-a ridicat in luna aprilie la 113,4 miliarde de dolari, cel mai scazut nivel din septembrie 2004.

4. Tranzactie Fiat-Chrysler

Fiat preia o participatie initiala de 20% in cadrul Chrysler. In ciuda negocierilor intense purtate in ultimele saptamani, Chrysler nu a reusit sa obtina sustinerea creditorilor, pentru a evita primul faliment al unui mare constructor auto american.

5. Carrefour, la cumparaturi


Carrefour negociaza
achizitia lantului rusesc de supermarketuri Sedmoi Kontinient, pentru 1,25 miliarde dolari. Grupul francez de distributie ar trebui sa depuna oferta definitiva pe 15 mai, dupa ce un protocol intre cele doua parti ar fi fost semnat in aprilie. In urma acestuia, Carrefour ar oferi 1,25 miliarde dolari pentru 75% din Sedmoi Kontinient si 100% din societatea care detine activele imobiliare ale distribuitorului rus.

6. KKR vrea divizia InBev din Coreea

KKR, unul dintre cele mai puternice fonduri private de investitii de pe Wall Street, va prelua divizia detinuta in Coreea de Sud de producatorul de bere InBev. Tranzactie evaluata la 1,8 miliarde de dolari.

7. Discutii: Apple vrea sa cumpere Twitter

Gigantul american IT Apple ar putea face o oferta de preluare in valoare de 700 milioane dolari pentru reteaua de Internet Twitter, anunta mai multe blog-uri de specialitate din Statele Unite.

8. Preluarea Pepsi Bottling si a PepsiAmericas de catre PepsiCo, in impas

Imbuteliatorii PepsiAmericas si Pepsi Bottling Group au respins oferta de preluare transmisa de cel de-al doilea mare producator de bauturi racoritoare, PepsiCo.

9. Aviva vinde business-ul din Australia

Aviva, cel mai mare asigurator de viata britanic, vrea sa vanda divizia din Australia.

10. Bayerische Landesbank ar putea vinde divizia MKB Bank

Grupul Bayerische Landesbank (BL) urmeaza sa fie divizat, a anuntat cotidianul Suddeutsche Zeitung, ce a precizat ca divizia MKB Bank ar putea fi pusa in vanzare in 2013 sau 2014.

Bilantul contabil al Bayerische Landesbank ar fi redus considerabil prin tranzactii, la 271 miliarde euro, de la 485 miliarde euro la sfarsitul lui 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri