Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurari BT Asigurari a decis majorarea capitalului social cu 10 milioane de lei noi, pana la 36,5 milioane lei (10,18 milioane euro), prin aportul suplimentar al actionarilor, a anuntat, vineri, un comunicat al companiei trimis Monitorului Oficial.
Potrivit Monitorului Oficial, pentru ducerea la indeplinire a acestei decizii este raspunzator presedintele consiliului de administratie al BT Asigurari, Miron Jeican.

Aceasta reprezinta o a doua etapa a majorarii de capital la BT Asigurari, dupa ce, pe data de 3 iulie 2006, BT Asigurari anuntase o prima etapa a majorarii de capital, de 6,5 milioane de lei noi, informeaza NewsIn.

Prin aceasta a doua majorare de capital, BT Asigurari a atins un capital social de 36,5 milioane de lei noi. Valoarea totala a primelor brute subscrise dupa primele cinci luni din anul 2006 a inregistrat o crestere cu 268% fata de aceeasi perioada a anului 2005, ajungand la valoarea de 72,3 milioane de lei noi.

Asigurarile generale detin 93,6% din totalul primelor brute subscrise, ajungand la valoarea de 67,7 milioane de lei noi, cu o crestere de 264% fata de realizarile din primele cinci luni ale anului 2005. Structura globala a portofoliului de asigurari generale, pentru aceasta perioada de referinta, include: asigurari RCA - 41,4%, asigurari auto (CASCO si Carte Verde) - 40,3%, asigurari pentru incendiu si calamitati - 7,5% si alte asigurari generale - 10,8%.

Asigurarile de viata reprezinta 6,4% din totalul vanzarilor, in primele cinci luni ale anului 2006, cu crestere de 343% fata de aceeasi perioada a anului 2005, atingand valoarea de 4,6 milioane de lei noi. Structura actionariatului BT Asigurari este formata din: Banca Transilvania - 79,88%, SIF Banat Crisana - 10%, alti actionari, persoane fizice, din Romania si din strainatate - 10,12 %.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri