Dupa ce in urma cu un an Erste Group a numit pentru prima data un roman in functia de director general al BCR, pe Sergiu Manea, grupul austriac a decis sa aduca la controlul riscului din cadrul subsidiarei din Romania pe Bernhard Spalt, un bancher austriac cu state vechi in cadrul Erste, care il va inlocui pe Jon Locke, un britanc. Bernhard Spalt este cel care a construit, la inceputul anilor 2000, Directia de Management Strategic al Riscului din cadrul Erste.

Acesta va prelua va prelua responsabilitatile de chief risk officer in BCR de la Jon Locke, anterior membru al board-ului responsabil pentru managementul riscului. Locke, cetatean britanic, a decis sa ocupe o pozitie executiva in cadrul unei companii din afara Erste Group, se arata intr-un comunicat al Erste Group.

"Am dori sa ii multumim lui Jon Locke (...) in mod special pentru recalibrarea generala a managementului riscului, intr-o perioada de transformari profunde pentru banca", a declarat directorul general al BCR, Sergiu Manea.

Potrivit acestuia, Bernhard Spalt este un manager “recunoscut” pentru chestiunile privitoare la managementul riscului in Erste Group si “cunoaste bine” Romania si BCR.

Bernhard Spalt s-a alaturat Erste Group in 1991 si a detinut diverse pozitii de management in managementul operativ si strategic al riscului. Din 1999 in 2002 a fost responsabil pentru managementul creditelor neperformante in Cehia.

Dupa intoarcerea in Austria, a construit Directia de Management Strategic al Riscului, iar din 2006 pana in ianuarie 2012 a fost Chief Risk Officer al Erste Group. Din 2012 in 2015 a fost responsabil pentru managementul riscului ca membru al Boardului in Ungaria, inainte de a se alatura subsidiarei slovace, Slovenska sporitel'na in 2015.

Numirea sa este supusa aprobarilor autoritatilor de supraveghere relevante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri