Libra Internet Bank a incheiat anul 2016 cu un rezultat net de 32 milioane de lei, in crestere cu 33% fata de anul precedent, si a atins pragul de 3 miliarde de lei in active, ceea ce inseamna o cota de piata de 0,85%, spune Emil Bituleanu (foto), directorul general al bancii.

El a precizat ca banca a avut in fiecare an cresteri de doua cifre pe active si profituri consistente si indicatorii ROA si ROE peste media pietei. Si in 2016, Libra si-a marit activele cu aproximativ 40%, ajungand astfel la pragul de 3 miliarde de lei.

De asemenea, Bituleanu a subliniat ca Libra a avut in mod constant o rata a creditelor neperformante "semnificativ sub media pietei".

"Lucrurile ne-au mers bine in ultimi 7 ani, practic de cand a inceput criza economica. Noi ne-am creat un avantaj din aceasta criza. Profitul va fi in jur de 32 milioane lei, ceea ce este bine la un activ de 3 miliarde lei (ROA de 1,06% - n.r.)", a declarat Emil Bituleanu.

Pe actualul nivel al activelor, cota de piata a LIbra Internet Bank a urcat la 0,85%, de la 0,64% la finalul anului 2015, dar Bituleanu anunta ca vrea sa ajunga la o cota de 1% in acest an.

Libra Bank, un jucator de talie mica din sectorul bancar specializat pe nisa profesiilor liberale, cu aproape 50 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si afaceri agricole.

Primul acord de garantare din Romania pentru companiile din sectoarele culturale si creative

Libra Bank si Fondul de Investitii European (FEI) au semnat astazi, 02 martie, primul acord de garantare din Romania pentru a acorda finantari in valoare de 45 milioane lei pentru companiile din sectoarele culturale si creative pentru urmatorii doi ani, au anuntat reprezentantii celor doua institutii. Institutiile se asteapta ca peste 200 de intreprinderi mici si mijlocii din sectoarele creative sa acceseze acest program. Acesta este al treilea acord semnat in cadrul Facilitatii de Garantare pentru Sectoarele Culturale si Creative, dupa cele semnate in luna ianuarie in Spania si Franta.

Libra Internet Bank a precizat ca IMM-urile interesate pot accesa sume de pana la 2 milioane de lei pentru un proiect, prin credite cu scadenta de maximum 10 ani, cu 70% garantii de la Fondul European de Investitii. Proiectele pot face parte din industria cinematografica, arhitectura ,muzee, desing si altele.

Directorul general al bancii a precizat ca dobanda pentru aceste tipuri de credite va fi, probabil, in linie cu dobanzile aplicate si la celelalte tipuri de credite oferite de banca, respectiv intre 5-7%, cost total cu comisioane incluse.

Libra Internet Bank are in prezent o retea de 50 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si afaceri agricole.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri