Daniel Daianu a demisionat din Consiliul de Supraveghere al BCR, pe 24 decembrie 2007.
[Update] BCR anunta in mod oficial demisia lui Daianu

Banca Comerciala Romana a anuntat, marti, in mod oficial, demisia lui Daniel Daianu din consiliul de supraveghere al bancii, pe motiv ca economistul doreste "sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar", in lipsa unor norme clare vizand compatibilitatea celor doua functii.

Daianu si-a inaintat demisia la sfarsitul anului trecut, pe 24 decembrie, "data a incetarii mandatului de membru al consiliului de supraveghere al BCR si a tuturor atributiilor si angajamentelor care decurg din aceasta calitate", la peste doi ani de la intrarea sa in BCR.

Daianu a declarat, la The Money Channel, ca doreste sa se achite corespunzator de atributiile sale ca europarlamentar si considera ca decizia sa este inteleapta atat pentru el, cat si pentru BCR, in lipsa unor norme clare privind compatibilitatea celor doua functii.

Pana acum, Daniel Daianu a fost singurul roman din Consiliul de Supraveghere al BCR.

Demisia lui Daianu este ultima dintr-un sir care, in iulie 2007, a inceput cu Dan Bunea, care si-a dat demisia din functia de vicepresedinte executiv al BCR. A urmat demisia lui Nicolae Danila, presedintele BCR, in octombrie 2007.

Consiliul de Supraveghere este compus acum in exclusivitate din austrieci, presedintele Consiliului fiind Andreas TREICHL.

Membrii actuali sunt directorul Erste Bank, Andreas Treichl, directorul financiar al grupului austriac, Peter Kisbenedek, directorul departamentului de organizare si IT al Erste Bank, Herbert Juranek, directorul de administrare a riscurilor al Erste Bank, Bernhard Spalt si profesorul de economie Daniel Daianu. Andreas Treichl este presedintele Consiliului de Supraveghere, pozitia de vicepresedinte fiind ocupata de Peter Kisbenedek.

Noul presedinte al BCR este, de la 1 decembrie 2007, Manfred Wimmer.

BCR are ca actionar majoritar Erste Bank, care detine 69,15% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,12% din actiuni. Alti actionari ai BCR sunt fondul olandez de investitii MEI-Roemenie En Bulgarije Fonds NV ( 0,02%), Middle Europe Opportunity Fund II NV ( 0,01%), HTI Valori Mobiliare SA ( 0,01%), Actinvest SA ( 0,0020%), Certinvest SA ( 0,0001%), iar mai multe p ersoane fizice detin 0,68% din actiunile celei mai mari banci romanesti dupa active.

BCR gestioneaza active de peste 16,5 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 536 sucursale si agentii, in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca a afisat un profit net de 725,8 milioane lei (219,6 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, mai mare cu 21,2% fata de acelasi interval din 2006, sustinut de avansul creditelor acordate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri