Poate Amazon sa “aprinda” industria smartphone-urilor, odata cu cel mai recent device prezentat de companie, Amazon Fire Phone? Daca gigantul american nu are “un as” ascuns in maneca este putin probabil, comenteaza cotidiene internationale care au asistat la prezentarea smartphone-ului. Mai jos, cateva opinii demne de luat in seama.

Telefonul, lansat initial doar pentru SUA, costa 200 de dolari si acesta, scrie Financial Review, este unul mare “pentru standardele din State”. Partea negativa principala este insa faptul ca terminalul ruleaza o varianta Android puternic modificata, nesuportata de Google.“Este un sistem de operare care si-a inceput viata ca Android pur, fiind apoi modificat de Amazon astfel incat in prezent «refuza» sa ruleze serviciile Google Play, set de functii care practic reprezinta viata terminalelor Android traditionale”.

Cu alte cuvinte, utilizatorii Fire Phone NU vor putea avea acces la Google Play Store, care contine peste un milion de aplicatii. In loc de acesta, utilizatorii vor trebui sa se bazeze pe magazinul Amazon care are doar 240.000 de aplicatii, scrie cotidianul.

Vestea proasta pe plan local este faptul ca Romania NU are acces la magazinul Amazon, acesta fiind suportat doar in anumite state, astfel incat nici acele sute de mii de aplicatii nu sunt disponibile in regiune.

Venturebeat puncteaza o problema care nu a fost sesizata de multi – aceea a dreptului la viata privata care este, scrie cotidianul, “in pericol de a fi incalcat in mod grav”.

Practic, smartphone-ul permite utilizatorilor prin simpla indreptare a camerei foto si a apasarii butonului Firefly sa identifice peste 100 de MILIOANE de obiecte si, evident, sa “te trimita” pe Amazon.com pentru a le achizitiona. Mai mult, gadget-ul identifica melodii (la fel, pot fi achizitionate de pe Amazon), coduri QR, carti si asa mai departe. Toate acestea, doar indreptand camera si apasand pe un buton.

Evident, baza de date este stocata in cloud si Amazon, “in marinimia sa” (noteaza Venturebeat) ofera aceste servicii gratuit. “De fiecare data cand apesi butonul Firefly, transmiti toate acele poze si sunete pe serverele Amazon, compania care a inventat practic analizele de date si termenul de big data”.

“Alaturi de datele GPS si a datelor suplimentare stocate in Amazon Web Services, Amazon va avea acces fara precedent la cine esti, ce obiceiuri de consum ai, de unde provii, ce faci, cine este important in viata ta si, probabil, ce esti interesat sa cumperi. Big data? Vorbim de Gargantuan data!”, puncteaza Venturebeat problemele cu care s-ar putea confrunta atat Amazon cat si utilizatorii produsului, care s-ar putea trezi “bombardati” cu oferte de la diferite companii.

Publicatia The Register s-a aratat dezamagita de faptul ca 3D-ul mult anuntat inaintea lansarii terminalului nu este “atat de 3D de fapt. Ceea ce am primit in schimb se numeste Dynamic Perspective. Tehnologia se bazeaza pe patru camere foarte mici si patru LED-uri in infrarosu care urmaresc pozitia capului utilizatorului; nu este vorba de nicio imagine 3D care sa iasa din ecran ci permite utilizatorului sa isi foloseasca capul si gesturi ale mainilor pentru a inclina si aranja informatii de pe ecran”.

Consideri ca Amazon Fire Phone "va prinde"? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Sursa foto: Yahoo.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri