Dan Adamescu s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat in dosarul privind falimentarea Astra. In acest dosar, controlul judiciar pe cautiune a fost stabilita la 40 de milioane de lei.

Dan Adamescu a fost si in 7 martie la DNA. Din functiile de presedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA si administrator in fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA si SC Epsilon Estate Provider SRL, acesta a ar fi intreprins mai multe acte de coruptie, conform News.ro

A
ctiunea penala a fost pusa in miscare in cazul sau pentru:

- abuz in serviciu
- spalare de bani
- complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit


Procurorii DNA l-au pus atunci pe Dan Adamescu sub control judiciar pe cautiune, pentru o perioada de 60 de zile. Ulterior, Adamescu a depus actele unui teren de 1,4 hectare si a doua cladiri care se intind pe un hectar, dar si ale unor echipamente tipografice, toate valorand peste 12 milioane de euro, pentru acoperirea cautiunii de 40 de milioane de lei stabilite de anchetatori.

Potrivit procurorilor DNA, Dan Grigore Adamescu, presedinte al Consiliului de Supraveghere al Societatii de Asigurare Reasigurare Astra SA in perioada 2011-2013, a administrat in mod defectuos societatea, urmarind sa obtina avantaje personale sau in favoarea grupului de firme afiliate.

“Administrarea defectuoasa a constat in utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situatia financiara a societatii Astra, masuri de natura sa acopere activitatea infractionala, dar care, in subsidiar, au determinat si alterarea grava a mecanismelor de functionare a pietei interne a asigurarilor. Activitatea infractionala s-a desfasurat si in contextul presupusei complicitati a anumitor functionari cu functii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) care a devenit din aprilie 2013 Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)”, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

In dosar sunt vizate si alte persoane, printre care si fiul lui Dan Adamescu, precum si oameni din anturajul patronului Astra Asigurari, potrivit unor surse judiciare.

In 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucuresti a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de intrare in faliment a Astra Asigurari, insa decizia a fost contestata la instanta superioara. Curtea de Apel Bucuresti a stabilit pentru 28 aprilie termenul de judecata in acest proces.

Intr-un alt dosar, vineri, procurorii DNA au cerut Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva in lipsa a fiului lui Dan Adamescu, Bogdan Alexander.

Arestarea preventive a fost ceruta in dosarul in care fiul lui Adamescu este acuzat ca, in lunile iunie si decembrie 2013, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro si, respective, 23.000 de lei magistratilor Ion Stanciu si Elena Roventa, judecatori la Sectia Civila a Tribunalului Bucuresti, pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, vineri, ca stie, dar nu doreste sa faca public locul unde se afla omul de afaceri Bogdan Alexander Adamescu

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri