Directorul grupului de presa german Axel Springer a semnat un contract prin care va cumpara 25% din actiunile celui mai mare trust media din Turcia, Dogan, pentru 375 de milioane de euro, informeaza NewsIn.. Grupul media Dogan a anuntat ca Axel Springer va fi reprezentat de doi membri in comitetul director al televiziunii Dogan, alcatuit, in prezent, din sapte membri.

Valoarea tranzactiei este de 1,5 miliarde de euro. Actiunile Dogan Yayin au fost suspendate in timpul anuntului (cotatia lor a ramas neschimbata, la 6,35 lire sterline), in timp ce actiunile principale au ramas ridicate.

Dogan Yayin, care detine 99,51% din grupul Dogan TV, este parte din conglomeratul Dogan Holding si are o pozitie dominanta in media din Turcia. Dogan Yayin cuprinde posturile Kanal D si CNN Turk si controleaza circa 65% din presa scrisa din Turcia, inclusiv ziare ca "Hurriyet" si "Milliyet".

Dogan Yayin distribuie, de asemenea, publicatii internationale. Compania a cumparat Star TV pentru 306,5 millioane de dolari, prin licitatie, in septembrie 2005. Luna trecuta, compania Dogan Yayin a vandut un pachet de actiuni de 24,5% catre Deutsche Bank. Grupul turcesc detine in Romania, din iunie 2006, licenta pentru postul TV Kanal D.

Grupul de presa si editura Axel Springer a fost fondat in anul 1946 de catre editorul al carui nume il poarta compania si este cel mai mare grup de acest gen din Germania. Axel Springer detine peste 150 de ziare si reviste, distribuite in 32 de tari si are un numar de 10.166 de angajati.

Veniturile totale ale companiei se cifreaza la 2.391 milioane de euro. Venitul net, in anul 2005, a fost de 230,7 milioane de euro, iar totalul corespunzator dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii a fost de 338,3 milioane de euro.

Axel Springer este cea mai profitabila si cea mai creativa casa de presa si editura germana si unul dintre liderii de piata din media internationala. in Romania, Axel Springer este actionar al grupului Edipresse A.S.SRL., ce publica in prezent 11 titluri, printre care "Avantaje", "Elle" sau "Viva".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri