Banca Comerciala Romana (BCR) si-a dat "acordul de principiu" pentru conversia in actiuni la Oltchim (OLT) a jumatate dintr-o linie de credit in valoare totala de 72 milioane euro deschisa de combinatul chimic din Ramnicu Valcea, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely.
"BCR si-a dat deja acordul de principiu sa ia actiuni la Oltchim pentru jumatate dintr-o linie de credit a combinatului. De asemenea, Banca Transilvania (BT) este dispusa sa devina actionar la Oltchim, in contul a 7 milioane de euro, parte dintr-o linie de credit", a declarat Borbely, citat de Mediafax.

Conducerea Oltchim a transmis pe 7 octombrie Bursei de Valori Bucuresti (BVB) un comunicat in care anunta ca BCR a decis sa devina actionar al combinatului, prin conversia in actiuni a unei parti dintr-un imprumut de 72,4 milioane euro acordat de banca in noiembrie 2009. A doua zi, Oltchim a revenit asupra acestei informatii, precizand ca insitutia bancara nu a luat inca o astfel de decizie.

Borbely a adaugat ca exista si furnizori ai Oltchim care au de recuperat datorii de la combinat interesati sa devina actionari.

Guvernul a intentionat sa privatizeze Oltchim inca din 2007.

Ministerul Economiei a anuntat, in urma cu aproape doua saptamani, in urma discutiilor cu FMI, ca intentioneaza sa scoata din nou la privatizare combinatul chimic. Potrivit lui Borbely, tema privatizarii Oltchim a fost initiata de FMI.

Borbely a declarat saptamana trecuta ca doua fonduri de investitii, dintre care unul american, sunt interesate sa preia participatii la Oltchim.
Totodata, compania germana PCC SE, care controleaza 12,16% din capitalul combinatului, si-a exprimat marti interesul de a participa la privatizare.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Ministerul Economiei detine 54,79% din titlurile combinatului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri