Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a declarat ca isi doreste dezvoltarea cooperarii dintre London Stock Exchange si Bursa de Valori Bucuresti, pentru o mai buna dezvoltare a relatiilor comerciale intre cele doua tari.
„Vizita mea este o recunoastere a dezvoltarii Bursei de Valori Bucuresti, in special datorita listarii Fondului Proprietatea. Cresterea lichiditatii in urma acestei listari denota ca bursa romaneasca are un potential foarte mare. Este un moment important pentru dezvoltarea relatiilor dintre London Stock Exchange si Bursa din bucuresti. Pentru mine, ca ambasador, este foarte importanta dezvoltarea relatiilor comerciale intre cele doua tari iar o cooperare intre burse poate facilita aceasta dezvoltare”, a declarat Harris, in deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti.

Ambasadorul a explicat ca Bursa din Londra recunoaste evenimentele importante de la BVB, cum a fost listarea Fondului Proprietatea, si intentioneaza sa stranga legaturile cu aceasta bursa.

„Imi doresc sa dezvolt relatiile dintre BVB si LSE. Vad un potential foarte mare, multe companii de aici pot merge si pe bursa din Londra. Consolidarea Bursei romanesti este o prioritate, cred ca multi emitenti, o data listati pe piata din tara de provenienta, pot alege sa se dezvolte, mergand sa se listeze si la Londra”, a mai spus Harris.

In opinia sa, dezvoltarea relatiilor comerciale este o punte importanta pentru relansarea economiei.

„Romania poate atrage investitori straini prin doi vectori importanti: absorbtia fondurilor europene si imbunatatirea climentului investitional, in special prin reforma in justitie si lupta impotriva coruptiei”, a explicat ambasadorul.

Legat de declaratia presedintelui Traian Basescu ca Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, ambasadorul Regatului Unit la Bucuresti a explicat ca, in opinia sa, este important ca tara noastra sa continue programul cu FMI, apreciind negocierea de succes pentru un nou program.

“Reforma este mai importanta decat banii”, a declarat ambasadorul.

In 2010, valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si Marea Britanie a crescut cu 30% fata de 2009, pana la 2,05 miliarde de euro.
Valoarea importurilor britanice a fost de 1,25 miliarde euro, in crestere cu 54% fata de 2009, iar valoarea exporturilor din Marea Britanie catre Romania a fost de 800 milioane euro (crestere de 12% in 2010 fata de 2009), conform datelor reprezentantilor ambasadei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri