Noul X3 propune noi elemente de desgin, printre care noul concept "Six-eye face" pentru blocurile optice, sistem ce va fi folosit acum pe toate modelele gamei X. Atat cele trei propulsoare pe benzina, cat si cele trei diesel vor fi mult mai usoare, blocul motorului fiind construit integral din aluminiu.

Sistemele de siguranta au fost de asemenea, imbunatatite, in afara de sistemul de tractiune integrala X-drive, noul X3 beneficiind de functii noi ale sistemului DSC (Control dinamic al stabilitatii). In afara de X3, Automobile Bavaria a lansat si modelul Serie 3 Coupe, anuntand ca BMW a surprins din nou cu acest model, introducand pentru prima data tractiunea integrala X-drive pe un coupe, conform Rompres. Cele doua modele au fost prezentate in cadrul celei de-a patra editii a turneului national BMW International Golf Cup organizat de Automobile Bavaria.

Editia2006 a turneului national a fost castigata de George Luta la categoria Stableforn net 0-12 si Viorel Catarama la Categoria Stableford net 13-28. Trofeul Lady's Cup a fost castigat pentru a doua oara consecutiv de doamna Silja Johansson. S-au mai acordat doua premii speciale "Nearest-to-the-pin" si "Longest drive" , adjudecate de Daniel Ionescu, respectiv Dinu Pescariu.