În jurul prânzului, un camion a rămas blocat mai bine de o oră în Pasajul Unirii. Primăria Sectorului 4 susține că șoferul vehiculului a ignorat total poarta gabaritică de la intrarea în pasaj dinspre Universitate, a forțat trecerea prin aceasta, avariind structura metalică, pentru ca, ulterior, după câțiva metri, să rămână blocat în tunelul rutier și să deterioreze plafonul acestuia.

În tot acest interval, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate, pe o singură bandă de circulație, până când echipele de intervenție au reușit să scoată autocamionul din pasaj, pentru care a fost nevoie de dezumflarea anvelopelor, potrivit unui comunicat al Primăriei.

Totodată, polițiștii rutieri sosiți la fața locului au făcut măsurători și au constatat următoarele: înălțimea pasajului este de 3,69 metri, cea a porții gabaritice este de 3,52 – 3,53 metri, iar înălțimea camionului este de 3,80 metri (declarată în cartea tehnică) și de 3,64 metri, respectiv 3,62 metri (cu anvelopele dezumflate).

În urma incidentului, la nivelul autorității locale s-a decis constituirea unei comisii formate din specialiști care vor evalua pagubele produse astăzi, urmând ca sumele necesare pentru repararea structurilor avariate, să fie imputate șoferului neatent.

De la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul acestei luni și până astăzi, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

Pentru evitarea unor astfel de situații în care infrastructura este distrusă și traficul rutier perturbat, atât polițiștii, cât și specialiștii atrag atenția tuturor șoferilor să respecte indicatoarele și marcajele rutiere amplasate la cele două intrări ale pasajului.

Totodată, pentru a crește vizibilitatea în tunel au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri, iar pentru intervenția în situații de urgență a fost montat un sistem de ventilație performant de ultimă generație.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri