Toyota Romania va lansa noua generatie a masinii de teren Land Cruiser la noi in tara in primul trimestru din 2008, au declarat, citati de NewsIn, reprezentantii companiei.
Comercializarea noului model al Toyota a inceput deja in Japonia, iar in Europa va fi disponibil incepand cu luna decembrie. Noul Land Cruiser va fi prezentat la salonul auto de la Sankt Petersburg, Rusia, pe data de 24 octombrie.

"De mai mult de 50 de ani exista trei cuvinte cheie care descriu bazele fiecarei generatii de Land Cruiser: putere, durabilitate si siguranta. De aceea, in loc sa optam pentru o schimbare revolutionara, ne-am decis sa ducem mai departe sentimentul increderii in Land Cruiser ca si concept de baza. In primul rand a trebuit sa tinem cont de loialitatea clientilor Land Cruiser oferindu-le un vehicul care sa nu le tradeze increderea", a declarat inginerul sef Land Cruiser, Sadayoshi Koyari.

Construit pe o platforma complet refacuta, cu design cu accent pe forma, lungimea noului model este de 4.950 mm, in timp ce ampatamentul a fost pastrat la 2.850 mm. Inaltimea variaza intre 1.865 mm si 1.910 mm depinzand de suspensie, iar latimea modelului ajunge la 1.970 mm.

Noua generatie a Land Cruiser va fi disponibila cu un motor diesel de 4,5 litri, cu opt cilindri in V, combinat cu o noua transmisie automata cu sase viteze. Motorul dezvolta 650 Nm de la 1.600 la 2.800 rotatii pe minut si 286 cai putere la 3.600 rotatii pe minut. Motorul diesel are un consum mixt de 10,2 litri pentru 100 de kilometri parcursi, ceea ce reprezinta o imbunatatire de 4% fata de modelul precedent 4,2 turbo diesel cu sase cilindri in linie, potrivit producatorului.

Noul model Land Cruiser va fi disponibil si cu un motor de 4,7 litri pe benzina, cu opt cilindri dispusi in V, care dezvolta 288 de cai putere la 5.400 turatii pe minut. Aceasta varianta de motorizare are o transmisie automata cu cinci viteze, care dezvolta 445 Nm la 3.400 rotatii pe minut. Motorul pe benzina are un consum mixt de 14,4 litri de combustibil la 100 de kilometri parcursi, ceea ce reprezita o imbunatatire de 12% fata de vechiul motor, potrivit producatorului.

Ambele motorizari sunt in concordanta cu normele Euro IV in privinta emisiilor. La capitolul siguranta, modelul va avea un sistem de control al franarii si stabilitatii si 14 airbag-uri.

In primele opt luni ale anului acesta, Toyota Romania a comercializat 325 de masini Land Cruiser, ceea ce reprezinta o scadere usoara fata de cele 336 de masini vandute in primele opt luni ale anului trecut.

In perioada ianuarie-august 2007, Toyota a vandut in total 6.501 masini, iar tinta de vanzari este de aproape 10.000 de unitati pentru intregul an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri