Divizia din Ungaria a producatorului german auto Audi vrea sa disponibilizeze 20% din personalul angajat temporar, incepand din noiembrie, din cauza scaderii cererii pe piata de profil in contextul crizei financiare globale, au anuntat oficialii companiei, potrivit Reuters si preluat de NewsIn.

Audi, al doilea cel mai mare exportator din Ungaria, are 5.899 de angajati, potrivit unor date de pe pagina de internet, dar urmeaza sa concedieze 40 dintre cei 200 de angajati temporar, incepand de luna viitoare, a declarat un purtator de cuvant al diviziei din Ungaria, Peter Lore.

"In mod normal, trebuie sa reactionam in fata efectelor crizei financiare", a declarat acesta. "Asta presupune sa reactionam cu flexibilitate la scaderea cererii si nu vom reinnoi contractele a 40 dintre cei 200 de angajati temporar", a adaugat Lore.

Lore a declarat ca se asteapta in continuare ca rezultatele financiare ale companiei din 2008 sa depaseasca cifrele relevate anul trecut si sa produca peste 60.000 de autovehicule noi anul acesta.

La inceputul lui octombrie, o unitate din Ungaria a producatorului auto american General Motors GM Powertrain a anuntat ca va suspenda productia de motoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si