Constructorul american de automobile General Motors (GM) a anuntat lansarea formala a noului GM, iesit din faliment, entitate creata in jurul activelor "sanatoase" ale grupului si detinuta in mare parte de statul american, scrie AFP.
"Noua companie General Motors si-a inceput azi (n.r. vineri) din nou activitatea, dotata cu o noua structura, cu un bilant contabil mult mai solid si cu un plan de afaceri menit a plasa consumatorii in centrul activitatii de productie", a declarat grupul intr-un comunicat.

"Este inceputul unei noi ere", a declarat directorul general Fritz Henderson, cu ocazia unei conferinte de presa, potrivit NewsIn.

Exprimandu-si recunostinta pentru ajutoarele acordate de guvernul american si canadian, care au contribuit cu 60 miliarde dolari la efortul de sustinere a celui mai mare producator mondial de automobile, Henderson a tinut sa sublinieze ca noul GM va fi "centrat pe dorintele consumatorilor".

GM se va concentra pe patru marci principale - Buick, Cadillac, Chevrolet si GMC.

Tribunalul din statul american New York care se ocupa cu falimentul companiei a aprobat duminica vanzarea activelor GM catre o "noua" companie GM, al carei pachet majoritar de actiuni va fi detinut de guvernul american.

Fondata in 1908, GM a ajuns sa domine industria auto din Statele Unite, dar si la nivel mondial, sub conducerea directorului executiv Alfred Sloan, a carei promisiune a fost ca GM "va furniza o masina pentru orice buzunar si orice scop".

Pana la mijlocul anilor '50, culmea succesului GM, compania avea aproximativ 514.000 de angajati, producea aproximativ 50% din masinile noi de pe piata americana, iar vanzarile erau de doua ori mai mari decat cele ale Standard Oil, cea de-a doua corporatie din lume.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri