Fiat Oltre face parte din categoria de automobile denumita generic “show car”. Sau, daca vreti, un automobil “de impresie”, realizat pentru a demonstra capacitatea creativa a constructorului. Privindu-l, cu siguranta ca pe foarte multi gandul ii va duce la celebrul Humvee, clasicul vehicul militar american. Prezentat recent, la Salonul Auto de la Bologna, Oltre isi va depasi, totusi, conditia de “show car”, pentru ca va intra in dotarea fortelor armate din Italia si Marea Britanie.

Lung de aproape 4,9 metri, inalt de peste 2 metri si lat de 2,2 metri, FIAT Oltre impresioneaza prin gabarit si prin sugestia de putere si robustete, accentuata de liniile dure ale caroseriei. Capacitatile off-road sunt lesne de banuit, data fiind garda la sol de 0,5 metri, tractiunea 4x4 permanenta si echiparea cu pneuri Pirelli Scorpio Zero Asimmetrico.

Sub capota se afla un motor Iveco de 3,0 litri ce furnizeaza 185 CP, cuplat la o cutie de viteze automata cu 6 rapoarte, care imprima mastodontului greu de 3 tone o viteza de varf de 130 km/ora. Interiorul pastreaza aceeasi nota apropiata de habitaclul unui Humvee, insa fiind vorba de un show car, o serie de elemente, precum volanul si scaunele ergonomice, au fost preluate din lumea curselor.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »