Fiat Oltre face parte din categoria de automobile denumita generic show car. Sau, daca vreti, un automobil de impresie, realizat pentru a demonstra capacitatea creativa a constructorului. Privindu-l, cu siguranta ca pe foarte multi gandul ii va duce la celebrul Humvee, clasicul vehicul militar american. Prezentat recent, la Salonul Auto de la Bologna, Oltre isi va depasi, totusi, conditia de show car, pentru ca va intra in dotarea fortelor armate din Italia si Marea Britanie.

Lung de aproape 4,9 metri, inalt de peste 2 metri si lat de 2,2 metri, FIAT Oltre impresioneaza prin gabarit si prin sugestia de putere si robustete, accentuata de liniile dure ale caroseriei. Capacitatile off-road sunt lesne de banuit, data fiind garda la sol de 0,5 metri, tractiunea 4x4 permanenta si echiparea cu pneuri Pirelli Scorpio Zero Asimmetrico.

Sub capota se afla un motor Iveco de 3,0 litri ce furnizeaza 185 CP, cuplat la o cutie de viteze automata cu 6 rapoarte, care imprima mastodontului greu de 3 tone o viteza de varf de 130 km/ora. Interiorul pastreaza aceeasi nota apropiata de habitaclul unui Humvee, insa fiind vorba de un show car, o serie de elemente, precum volanul si scaunele ergonomice, au fost preluate din lumea curselor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri