Mii de locuri de munca sunt disponibile pentru tinerii fara experienta sau cu experienta entry-level, in sectorul serviciilor de afaceri (contabilitate, IT, achizitii, marketing si vanzari), a anuntat Asociatia Business Service Leaders in Romania.

Sectorul serviciilor de afaceri numara 120.000 de locuri de munca, iar industria are un potential de 300.000 de angajati pe termen lung. Astfel, lunar, sunt deschise intre 3.500 - 5.000 de pozitii in industria de outsourcing, in functie de perioada si de miscarile din piata.

Principala cerinta pentru acestia este cunoasterea unei limbi de circulatie internationala, dar important este si potentialul pe care angajatorii il identifica in tineri, curiozitatea si dorinta lor de a invata.

ABSL continua demersul de facilitare a accesului tinerilor aflati la inceput de drum profesional la piata fortei de munca din sectorul serviciilor de afaceri si la o cariera in domeniu, in contextul in care, conform Institutului National de Statistica, rata somajului in randul tinerilor din Romania a ajuns la 15,4% in cel de-al doilea trimestru din 2017, reprezentand cel mai ridicat nivel de pana acum

Cosmin Patlageanu, presedinte ABSL

Cele mai cautate abilitati de catre angajatori sunt de natura lingvistica, in special cunoasterea limbilor engleza si germana (dar si a limbilor nordice, franceza, italiana, poloneza si maghiara), cunostintele de utilizare a MS Office, adaptabilitate si atentie la detalii. In cazul locurilor de munca entry-level, in functie de domeniu, pe langa aceste abilitati poate fi ceruta uneori si experienta in munca de minimum 6 luni, cunostintele IT sau competente legate de analize financiare si de afaceri, inginerie, vanzari, salarizare, legislatie fiscala si abilitati de management de proiect.

Companiile din aceasta industrie ofera frecvent programe de dezvoltare pe termen lung ce includ training-uri, certificari, mobilitate internationala, platforme online de pregatire, consiliere in cariera si cursuri de abilitati interpersonale (comunicare, relationare, leadership).

Citeste si: Care sunt cele mai atractive locuri de munca pentru tinerii din Romania?

Sursa foto: Shutterstock.com / Photographee.eu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri