Un specialist în headhunting dezvăluie plusul pe care îl aduce compania sa nou-înființată, dar și diferențele de mentalitate dintre România și Marea Britanie în ce privește piața muncii.

Invitat la emisiunea Wall Street 360, Octavian Panchici, cofondator Partnerd, o companie recent înființată pe zona de headhunting, a dezvăluit diferențiatorul principal al acestui business.

Este vorba, mai precis, despre acel interviu tehnic pe care unii angajatori îl susțin de obicei și pe care afacerea cofondată de Octavian îl ia, practic, de pe umerii viitorului employer, salvându-i în felul acesta timpul.

Octavian a împărtășit de asemena experiența sa de recrutor pe zona IT, activitate pe care a desfășurat-o inclusiv în Marea Britanie, țară din care a revenit, însă, în România, din motivația de a aduce un plus de experiență și pe această piață.

O altă noutate pe care o aduce compania cofondată de Octavian Panchici este și așa-numitul "one-way interview", ceea ce presupune, practic, un interviu video realizat de firma de recrutare în avans, interviu pe care ulterior viitorul angajator îl primește înainte de a evalua, efectiv, candidatul pentru postul respectiv.

Urmărește integral emisiunea în linkul de mai jos.

Totodată, specialistul în headhunting a dezvăluit și câteva aspecte inedite de pe piața muncii din Marea Britanie, explicând în același timp și faptul că "salariile IT-iștilor români sunt la cel mult 30% din nivelul IT-iștilor din UK".

La fel de interesantă, însă, a fost și mărturisirea lui Octavian conform căreia, spre deosebire de Marea Britanie, mentalitatea comună a oamenilor din România este aceea de a-i ajuta pe cei care înființează startup-uri, spre deosebire de experiența pe care acesta a avut-o cât timp a fost plecat.

Nu în ultimul rând, însă, Partnerd este diferit și pentru faptul pentru că nu aduce celor care caută forță de muncă niște simpli angajați, ci mai degrabă niște parteneri pe domeniile-cheie, de unde și numele companiei.

Și tot de aici și motto-ul lui Octavian: "Premisa de bază a businessului este că poți face multe dacă ai un network puternic".

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri