Madalina Luca, 29 de ani, este partener si director general in cadrul companiei de consultanta pe fonduri europene TDP Partners. Drumul sau in cariera a inceput insa in televiziune.


Madalina Luca s-a angajat din al doilea an de facultate in media. A lucrat ca reporter si prezentator de stiri sportive. Inainte de licenta a renuntat la job, iar apoi s-a reangajat, dar intr-un alt domeniu, creatie publicitara, unde a stat un an. Dupa un an in advertising s-a ivit ocazia la care visa, sa lucreze in consultanta de afaceri, la TDP Partners, o companie specializata pe fonduri europene. Madalina Luca a fost primul angajat al companiei, iar intr-un an a ajuns partener.

“A fost o miscare naturala, de cand eram copil am iubit matematica, iar apoi in liceu a inceput sa-mi placa la fel de mult si economia. Am absolvit facultatea de cinernetica economica si chiar daca nu am fost cea mai buna studenta, eram in primii 10-20 de studenti din an. Pe tot parcursul facultatii am avut bursa de studii si chiar de merit. Am investit mult in educatie si mi-am dorit sa lucrez in domeniul pentru care m-am pregatit la universitate”, povesteste Madalina Luca pentru wall-street.ro.

“Cand eram mica le spuneam parintilor ca atunci cand ma fac mare vreau sa fiu prezentatoare TV, stewardesa si expert financiar. Doua din aceste meserii le-am bifat, pe cea de-a doua nu cred ca mai am cum sa o urmez, insa calatoresc foarte des cu avionul”, continua ea.

Tanara de 29 de ani, spune ca varsta frageda la care a ajuns partner, dar si faptul ca pare mai tanara decat este are si dezavantaje. “Pierzi din credibilitate. Au fost si situatii amuzante, cand atunci cand m-au vazut unii clienti mi-au spus ca ar dori sa discute cu unul dintre parteneri”, spune amuzata Madalina Luca.

Cum s-a hotarat sa lase publicitatea pentru consultanta de afaceri? “In momentul in care s-a ivit oportunitatea de a lucra la TPD Partners ceva din mine a vibrat. Am simtit ca asta trebuie sa fac si in ultimii 5 ani (compania s-a infiintat in urma cu 5 ani-n.r.)nu mi-am pierdut niciodata entuziasmul pentru ceea ce fac mai mult de 5-10 minute”, a declarat Madalina Luca, adaugand ca felul in care se dezvolta acest business nu o lasa sa se plictiseasca, este ca un copil.

De altfel, Madalina chiar se pregateste sa devina mama pentru prima oara. “O sa revin destul de repede la birou. Nu as putea sa spun acum cum o sa se schimbe viata mea dupa ce nasc. Nu imi este frica ca o sa ratez momentele de crestere a copilului din cauza carierei. Daca era menit sa le ratez, oricum as fi facut-o. Acum am in fata o farfurie mare si plina, cand va veni copilul probabil voi incerca sa imi iau o farfurie mai mare in fata. Sunt pasionata de viata mea cu tot ceea ce curpinde, iar cand esti pasionat de viata nu mai ai timp sa obosesti”, incheie ea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri