Procter&Gamble a cumparat un teren de 25 de hectare la Urlati, unde se afla fabrica de sampon, si ar putea investi intr-un depozit si o alta fabrica, saptamana aceasta fiind asteptata vizita vicepresedintelui grupului american Patricia Woertz, una dintre cele mai puternice femei de afaceri din lume.

"Au cumparat terenul in toamna anului trecut cu peste 3 milioane euro. Vor sa mai construiasca acolo un depozit si inca o fabrica", au declarat surse din administratia locala, noteaza Mediafax. In 2010, Procter&Gamble (P&G) a inaugurat la Urlati, in judetul Prahova, o fabrica de sampoane si produse de ingrijire a parului, in care au fost investiti peste 100 de milioane de dolari, aceasta fiind si prima investitie greenfield a grupului american in Romania. Fabrica are patru linii de fabricatie, trei de sampoane si una de balsam de par, iar 90% din productie este destinata exportului.

La acel moment, cele 25 de hectare era concesionate, iar compania arata ca terenul va asigura spatiul necesar pentru o viitoare extindere a capacitatii de productie, manifestandu-si interesul de a aduce si alte produse pentru a fi fabricate la Urlati. In Romania, P&G mai detine o fabrica de detergenti la Timisoara si divizia de marketing.

Patricia A. Woertz conduce gigantul american Archer Daniels Midland, cu vanzari de 90 miliarde dolari anual si a ocupat anul trecut locul 7 in topul Fortune al celor mai puternice femei de afaceri din lume. Ea va veni in Romania insotita de alti executivi ai gigantului american de bunuri de larg consum si se va intalni saptamana viitoare cu reprezentantii P&G din Romania.

Reprezentantii P&G Romania nu au dorit sa comenteze informatiile. Woertz (60 ani) este vicepresedinte in Consiliul de Administratie al grupului P&G din 2008 si detine functia de presedinte al Comitetului de Audit si este membru in Comitetul de Guvernanta si Responsabilitate Publica.

Citeste si:
P&G obtine ajutor de stat pentru noua fabrica din Urlati
P&G obtine ajutor de stat de...

Comitetul de audit are printre responsabilitati supravegherea calitatii si integritatii situatiilor financiare ale companiei, a managementului riscului, performanta auditului intern si asistarea Consiliului de Administratie si companiei in interpretarea si aplicarea manualului de conduita in afaceri al P&G.

Consiliul de Administratie al P&G este format din lideri de afaceri, guvernamentali, din medicina sau educatie. Printre membri se numara si presedintele si directorul executiv al constructorului de avioane Boeing, James McNerney, cel al producatorului de PC-uri Hewlett-Packard, Meg Whitman, al operatorului de carduri bancare American Express, Kenneth Chenault, si cel al retailerului Macy's, Terry Lundgren.

Woertz este din 2006 directorul executiv si presedintele gigantului american din domeniul agriculturii si energiei Archer Daniels Midland Company (ADM), cu vanzari anuale de 90 miliarde dolari. Anterior, ea lucrat timp de 29 de ani in Chevron Corp, unde a detinut functii executive.

Ea este, de asemenea, membru al Consiliului International de Afaceri al Forumului Economic Mondial si din 2010 a fost numita de presedintele SUA, Barrack Obama, in Consiliul pe probleme de export al presedintelui. P&G a avut anul trecut venituri de peste 84 miliarde dolari anual si un profit net de peste 11 miliarde dolari.

Citeste si:
Un gigant din domeniul medical spa investeste 8 mil euro in Sovata
Danubius Health Spa Resorts...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cate investitii din cele planificate de Metrorex in 2019 se intampla?