“Divizia de studii clinice este o foarte importanta pentru noi ca si companie. Aceasta este o subdivizie a echipei globale de cercetare si dezvoltare. Astfel, echipa din Romania operationalizeaza studii clinice multicentrice care se desfasoara la nivel global. In Romania sistemul de sanatate sufera destul de tare, iar studiile clinice aduc medicamente inovatoare, care in acel moment nu sunt disponibile pe piata, si reprezinta o sansa pentru pacientii romani. Dureaza foarte mult pana sunt aprobate studiile clinice la noi in tara, dar prin insistenta si consistenta am reusit sa ne adresam autoritatilor care aproba aceste studii.

Principala bariera sunt entitatile care aproba studiile clinice, Agentia Nationala a Medicamentului si Comisia de Etica, care au echipe subdimensionate. Fiecare dosar necesita timp, iar numarul mic de angajati nu reuseste, de aceea avem intarzieri foarte mari. Aceste intarzieri ne afecteaza pentru ca suntem o divizie care operationalizeaza o parte dintr-un studiu clinic care se desfasoara in acelasi timp la nivel global. De regula, studiile trebuie sa inceapa in acelasi timp si sa se termine in acelasi timp, de aceea am incercat sa reducem aceste intarzieri ca sa nu treaca de o perioada in care Romania ar trebui sa fie exclusa din studiul respectiv”, a relatat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Dana Constantinescu, noul director general al GSK Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont