STUDIU: Care sunt cele mai mari griji ale companiilor în timpul pandemiei

Criza financiară, valul 2 al COVID-19 şi îmbolnăvirea angajaţilor se află în topul primelor riscuri pe care companiile le estimează pentru perioada următoare, relevă o analiză de piaţă realizată de Marsh Risk Monitor.

Agerpres notează că, în privinţa reevaluării duratei impactului COVID-19 asupra propriilor activităţi, dacă în luna aprilie 2020 aproape 30% dintre companiile chestionate anticipau un impact al pandemiei care nu va dura mai mult de 7 luni, în septembrie, 70% dintre acestea anticipează că activitatea le va fi afectată mai mult.

Cu toate acestea, organizaţiile par mult mai optimiste în legătură cu rezultatele financiare anticipate până la finalul acestui an. Astfel, aproape jumătate dintre companii (49%) au anticipat, în septembrie, diminuarea indicatorilor financiari până la finalul anului, comparativ cu datele din aprilie, când ponderea era de 72%.

Conform cercetării, criza financiară (35,5%), îmbolnăvirea angajaţilor (12,9%) şi al doilea val al pandemiei de COVID-19 (11,3%) reprezintă Top 3 riscuri a căror expunere a crescut, din perspectiva organizaţiilor care au transmis informaţii în cadrul sondajului de specialitate.

Totodată, circa 40% dintre companii anticipează că se vor confrunta cu instabilitate financiară şi scăderi în vânzări din cauza efectelor coronavirusului, iar circa trei sferturi (73%) dintre respondenţi susţin că au implementat, deja, măsuri suplimentare împotriva riscurilor cibernetice.

Citeste si:
Noi numiri în cadrul STB. Cine este noul director general
Noi numiri în cadrul STB....

Studiul Marsh Risk Monitor a analizat răspunsurile transmise de către aproape 80 de companii în sesiunea 1 (aprilie), respectiv 60 de companii în sesiunea a 2-a (septembrie).

Potrivit realizatorilor cercetării, pe lângă măsurile standard de management al riscului monitorizate (existenţa şi aplicarea planurilor de continuitate a afacerii, măsurile luate de companii ca răspuns la efectele crizei sanitare COVID-19), documentul a sintetizat răspunsurile companiilor cu privire la impactul financiar anticipat şi modul în care organizaţiile şi-au modificat percepţia asupra riscurilor la care sunt expuse.

Sursa foto: Pexels.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri