OMV Petrom va acţiona ca operator al perimetrului Neptun Deep din Marea Neagră în situaţia acceptării ofertei Romgaz de către ExxonMobil.

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est și Romgaz, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România, cooperează pentru a debloca resursele de gaze naturale din Marea Neagră. Acestea sunt esențiale pentru securitatea energetica a României, pentru succesul tranziției energetice și pentru a genera creștere economică. În situația acceptării ofertei Romgaz de către ExxonMobil, OMV Petrom va acționa ca operator al perimetrului Neptun Deep.

Marea Neagră este o oportunitate unica pentru România și suntem angajați să contribuim la materializarea ei. OMV Petrom are o experiența de peste 40 de ani ca operator în Marea Neagră și beneficiază, de asemenea, de capabilitățile internaționale în operațiuni de mare adâncime ale grupului OMV

Christina Verchere, CEO OMV Petrom

“Suntem pregătiți să fim parteneri egali la realizarea acestui proiect strategic. În cazul în care oferta noastră va fi acceptată, OMV Petrom va deveni operatorul proiectului," spune Aristotel Jude, director general Romgaz.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW.

Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul anului 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

Sursa foto: OMV Petrom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri