Vânzarea activelor companiei din afara Italiei este acum în analiză și ar putea fi anunțată în câteva zile. Obiectiul este ca Enel să își poată reduce datoriile și să poată finanța noi investiții, au afirmat surse citate de Bloomberg, care precizează că discuția nu este încă publică. România ar fi pe listă - or compania are 3 milioane de clienți în țara noastră.

Conform acestora, compania va dezvălui noua sa strategie pentru perioada 2023-2025 pe 22 noiembrie. Planul adoptat în contextul crizei energiei ar putea include vânzarea activelor Enel din țări ca România, Grecia, Australia și Columbia, scrie Bloomberg. Momentan nu a fost luată însă nicio decizie, iar planul ar putea fi schimbat complet. Compania nu a transmis niciun punct de vedere privind aceste informații.

Datoriile Enel au ajuns la un nivel record de aproape 70 de miliarde de euro la sfârșitul lunii septembrie - de la sub 52 de miliarde la sfârșitul anului trecut. Ca urmare, obiectivul gigantului italian al energiei ar fi să reducă datoriile la un nivel în jurul a 60 de miliarde până la finalul anului.

Enel a anunțat deja vânzarea unor active din Rusia, Brazilia și Chile. Analiștii Goldman Sachs spun că italienii ar putea obține între 15 și 25 de miliarde de euro în urma acestei strategii de ”raționalizare”. Compania este în negocieri și la Roma, pentru un ajutor guvernamental.

Citește și: Eugenia Gusilov, director ROEC: Trăim o restructurare a arhitecturii energetice europene

Enel a intrat pe piața românească în 2005, în urma privatizării companiilor Electrica Banat, Electrica Dobrogea, iar apoi Electrica Muntenia Sud. Compania este acum unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Grupul are aproximativ 3.100 de angajați și oferă servicii către 3 milioane de clienți din toată România.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri