Purtatorul de cuvant al uzinei Daewoo Automobile Craiova, Ovidiu Cioroianu, a declarat ca o delegatie formata din experti tehnici ai firmei JSC Russian Machines, parte a grupului Basic Element, a inceput inca de joi, sa inspecteze fabrica de la Craiova.

„Este vorba despre o delegatie formata din experti tehnici rusi. Sunt zece la numar, pe diverse specializari. Din informatiile pe care le am, ei vor sa inspecteze uzina de la Craiova pentru a vedea care este situatia exacta in care se regaseste. Sunt la Craiova de ieri (joi – n.r.) si astazi (vineri – n.r.) este ultima zi pe care o petrec in oras“, a declarat Cioroianu pentru NewsIn.

Firma rusa JSC Russian Machines, detinuta de miliardarului rus Oleg Deripaska, a depus, alaturi de Ford si General Motors, o oferta neangajanta pentru preluarea Daewoo Automobile Craiova. O conditie pentru investitori ca sa poata participa la negociere este sa inregistreze o cifra de afaceri de minimum zece miliarde de euro si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an.