Compania aeriana low-cost Blue Air a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140-150 milioane euro, in crestere cu 20% fata de anul 2008, dar sub estimarile initiale de 170 milioane euro.
Anul trecut nu a fost insa unul profitabil pentru compania controlata de omul de afaceri Nelu Iordache. “Nu stim inca datele exacte in ceea ce priveste profitul, insa acesta ar putea fi cuprins intre zero si cateva sute de mii de euro, in cel mai bun caz”, a declarat, Adrian Ionascu (foto), directorul general al Blue Air.

Linia aeriana a transportat anul trecut 1,7 miloane pasageri, cu un grad mediu de ocupare al eronavelor de 75%.

Pentru 2010, Blue Air preconizaeaza o crestere de circa 30% a numarului de pasageri, pana la 2,2 mil. pasageri transportati. “In 2010 vom deschide doua nou baze operationale in Cipru si Sibiu. Rutele noi din acest an vor fi Bucuresti-Dublin si Bucuresti-Florenta si alte cateva destinatii din Sibiu”, a mai spus Ionascu.

Compania aeriana are in prezent 830 de angajati, iar in acest an are in plan marirea acestui numar cu 30%. “Vom angaja circa 200 de persoane in 2010, in principal personal de navigatie (circa 30-50 de piloti) si personal tehnic”, afirma Ionascu.

Blue Air este o companie cu capital 100% privat romanes si este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere si transporturi cargo.

Flota companiei este constituita in prezent din noua aeronave Boeing 737: trei aeronave seria 737 - 300, doua aeronave seria 737 - 400, o aeronava seria 737-500 si trei aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacitati intre 126 si 189 de locuri.

Principalul concurent al Blue Air pe piata low cost din Romania este compania maghiara Wizz Air care anul trecut a transportat 1,65 milioane pasageri in relatia cu Romania.

Citeste si: Topul operatorilor low-cost din Europa in 2009

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri