United Romanian Breweries Bereprod (URBB), unul dintre cei mai importanti jucatori din piata locala a berii, a afisat pentru 2009 o crestere a consumului de bere Guinness in locatiile de tip pub de 35%. Pentru acest an compania tinteste o crestere de 60% pentru marca de bere irlandeza, importata in Romania din 1996, in acest scop urmarind sa fie prezenta in fiecare nou pub deschis.
Reprezentantii URBB estimeaza ca anul trecut au fost deschise aproximativ 35 pub-uri in Bucuresti si orasele principale din tara. Pentru anul 2010 se preconizeaza cresterea numarului de pub-uri, la nivel national, cu 75%.

“In ciuda conditiilor economice dificile, consumatorii romani apreciaza sa iasa la o bere in locatiile de tip pub si au ramas fideli berii traditionale irlandeze, specifica acestui tip de locatie. Desi consumul de bere pe segmentul on-premise a inregistrat o scadere anul trecut, aproximativ 70% din vanzarile pe segmentul berilor de import provine din astfel de locatii. Pentru anul 2010 ne dorim sa crestem cu peste 60% consumul de bere Guinness pe segementul on-premise, de aceea, facem toate demersurile necesare sa fim prezenti in fiecare nou pub care se deschide, in special prin intermediul Guinness, un produs extrem de apreciat si cerut in astfel de locatii", a declarat Doron Zilberstein (foto), vice-presedinte marketing URBB.

Guinness face parte din segmentul de piata al berilor premium de import. In prezent, berea Guinness este savurata in peste 150 de tari, consumul zilnic ridicandu-se la 10 milioane de pahare. Prima fabrica de bere Guinness a fost facuta de Arthur Guinness, in Dublin, in 1759.

URBB a raportat pentru 2009 afaceri in stagnare la nivelul anului 2008, respectiv aproximativ 93 mil. euro. Compania a atins o cota de piata de 9,5%, in crestere fata de 2008 cu 15% in volum. Din punct de vedere valoric, cota de piata a companiei in 2009 este de 11.1%. Portofoliul URBB cuprinde marcile internationale de bere - Tuborg, Tuborg Strong, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Skol, Guinness, Holsten si Kilkenny si bauturile racoritoare - Orangina si Granini. Seful URBB: Romania e cu 15 ani in urma Ungariei in privinta infrastructurii


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri