Parintii cu bani din Romania care isi doresc ca odraslele lor sa invete limba engleza direct in Marea Britanie, dar si sa ia lectii de fotbal de la antrenorii echipelor londoneze Chelsea si Arsenal, isi pot trimite copii sa studieze in cadrul liceelor Caterham School si Queenswood School.

“Durata minima a cursurilor oferite de cele doua licee este de doua saptamani, iar costul pleaca de la 800 de lire sterline, fara a fi incluse transportul si cazarea”, spune Ana Maria Papp, senior consultant in cadrul firmei Integral Proiecte Educationale, care va organiza la sfarsitul saptamanii un targ la care vor fi prezente 18 licee de elita din Marea Britanie, Elvetia si Germania.

Liceele isi vor expune atat ofertele de studii, cat si pe cele de cursuri de limbi straine sau de tabere de vara sau de iarna.

Cel mai scump liceu care isi va prezenta oferta in acest weekend este Brillamont International School, din Elvetia, al carui cost anual de scolarizare, pentru elevii in regim de pensiune, se ridica la 60.000 de franci elvetieni (46.000 de euro) pentru 13-15 ani si 63.000 de franci elvetieni (48.000 de euro) pentru cei de 16 – 18 ani.

La costurile anterioare se mai adauga o taxa de inscriere de 500 de franci elvetieni (380 de euro), un depozit rambursabil de 4.000 de franci elvetieni (3.000 de euro) si un alt depozit, pentru cheltuieli personale, in valoare de 6.000 de franci elvetieni (4.600 de euro), din care se restituie suma necheltuita.

Elevii care vor merge acolo vor fi cazati in cinci campusuri, in functie de sex si de varsta. Parintii pot opta pentru programul britanic, care pregateste elevii pentru inscrierea la toate universitatile din lume, sau pentru cel american, care formeaza tinerii pentru universitatile din SUA.

Marea Britanie este cea mai avantajoasa destinatia de studiu pentru liceeni romani care vor sa urmeze un liceu de elita, deoarece liceele de stat nu percep taxe de scolarizare. Tot ceea ce trebuie platit este drumul si costurile de cazare in campusul scolii sau in familii gazda.

Posibilitatea tinerilor din Romania de a studia in scolile de stat din Marea Britanie fara taxa de studiu reprezinta o oportunitate valoroasa pentru ca reduce nivelul costurilor totale cu aproximativ 50%. Astfel se ajunge la o taxa de 13.000 de lire sterline (15.500 de euro) fata de costurile medii de 25.000 de lire sterline (30.000 de euro) pe an pentru liceele private din Marea Britanie”, afirma Svetlan Danev, proprietarul Integral Proiecte Educationare.

Chase Academy ofera cel mai mare fond de burse de la targ si pune la bataie 120.000 de lire sterline (143.000 de euro), bani de care ar putea beneficia aproximativ 20 de tineri romani. Sumele acordate vor acoperi jumatate din taxele de scolarizare si cazare in Chase Academy.
Taxele pentru elevii cazati in regim de pensiune pot ajunge la 17.500 de lire sterline anual (21.000 de euro).

Bursele vor fi acordate pentru intreaga perioada de studiu, indiferent daca durata va fi de doi sau de patru ani.

Pentru bursele Chase Academy pot aplica elevii de 14 – 17 ani, perioada minima de studiu pentru obtinerea unei diplome de absolvire fiind de doi ani.

Targul se adreseaza parintilor care au copii de 12 – 18 ani si venituri ridicate. Printre familiile vizate de liceele de elite se numara cele care detin un business de nivel mediu sau cele in care unul din membri are o profesie liberala foarte bine platita, cum ar fi cea de avocat.

Sursa foto: Chelsea


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Brexit deadline pe 31 octombrie - Sa investim in bancile britanice?