Transelectrica estimeaza consumul de energie in crestere in 2011

Transelectrica (TEL) estimeaza ca in acest an consumul de energie va creste cu aproape 2%, la 54,8 TWh, sustinut de industrie, a declarat directorul general al companiei de transport al energiei, Stelian Gal.

"Consumul de electricitate este estimat in 2011 la 54,8 TWh, fata de 53,8 TWh in 2010. Cresterea se va baza pe avansul industriei si al serviciilor", a afirmat Gal, potrivit Mediafax.

In urma cu doua saptamani, directorul general adjunct al companiei, Octavian Lohan, a afirmat ca anul trecut consumul a urcat cu 4,7%, dupa o cadere de 8,2% in 2009.

Pe de alta parte, Gal a anuntat ca Transelectrica a prezentat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) un plan de reducere a pierderilor de energie din retele.

"Pierderile din retele sunt o problema pentru ca o mare parte din cheltuieli se regasesc aici. Am cerut ANRE sa ne recunoasca o parte din aceste pierderi, iar in acest sens am prezentat autoritatii de reglementare un plan de reducere a pierderilor. Cand vor fi in Ardeal mai multi producatori de energie pierderile vor scadea simtitor", a mai spus Gal.

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, iar actiunile companiei sunt tranzactionate la BVB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri