Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat joi ca a solicitat in urma cu o luna realizarea unui audit al tuturor cladirilor institutiilor publice din Romania, intrucat nu a existat niciodata un astfel de inventar, care ar putea conduce la economii la bugetul de stat.

"Acum o luna am solicitat, e in curs de realizare, un audit al tuturor cladirilor institutiilor publice din Romania si daca ele sunt folosite sau nu si cum sunt folosite. De ce? Pentru ca inainte nu s-a facut niciodata acest inventar, cate cladiri are statul", a declarat Voinea la sedinta Comisiei de Dialog Social (CDS), organizata pentru dezbaterea proiectului de hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind prioritizarea proiectelor de investitii publice, potrivit Mediafax.

El a aratat ca acest demers va conduce la economii la bugetul de stat, intrucat daca ar exista, spre exemplu, 3.000 de cladiri "care stau degeaba", atunci cand o institutie publica ar avea nevoie de un sediu unde sa-si desfasoare activitatea ar putea beneficia de unul dintre cele 3.000 de imobile in loc sa plateasca chirie pentru o cladire privata.

"Am inceput de o luna demersul, care va duce la economii. Daca avem 3.000 de cladiri care stau degeaba, cand vine o institutie care vrea o cladire, ii dam una de acolo, inainte de a se duce sa plateasca chirie la privat, spre exemplu", a spus Voinea.

Citeste si:
Cutremur in Albania: peste 20 de raniti si cladiri avariate
Cutremur in Albania de 5,6...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
PwC Romania anunta promovarea a opt directori