Banca Transilvania (TLV) si fondurile de investitii ale acesteia, precum si casa de brokeraj BRK Financial Group, si-au vandut toate actiunile pe care le detineau in cadrul producatorului de panificatie Boromir (SPCU). La cumparare s-a aflat patronul Constantin Boromiz, care a pus pe masa 14,6 mil. lei (3,2 mil. euro) pentru actiunile ce reprezintau 20% din capitalul Boromir.

Actiunile Boromir au urcat cel mai mult pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in acest an, ingloband cresteri totale de 135%.

Dupa tranzactiile recente, Familia Boromiz a ajuns sa controleze 89,6% din titlurile SPCU prin intermediul firmei Boromir Ind. Ramnicu Valcea. “La pretul actual voi cumpara in continuare, mi s-a parut o cotatie buna. Nu ma pot pronunta daca voi incerca sa delistez compania, nu stiu ce voi face in continuare in aceasta privinta”, a declarat Constantin Boromiz, omul de afaceri care a infiintat Boromir si care in prezent este cel mai mare actionar.

In total, grupul Banca Transilvania a vandut o participatie de 11,91% din Boromir pentru care a incasat 8,3 mil. lei.

Celalalt vanzator a fost BRK Financial Group, singura casa de brokeraj listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Firma din Cluj a primit 5 mil. lei pentru pachetul de 7,26% din actiunile SPCU. Ambii vanzatori au vandut actiunile Boromir la un pret de 0,3 lei/titlu.

Cu doua saptamani in urma, actiunile Boromir au sarit cu 31,3% intr-o singura zi, insa pe fondul unor tranzactii minore, de 21.659 lei.

Boromir s-a transferat de pe Rasdaq in piata principala a BVB in 2008, producatorul fiind evaluat atunci la 35,8 mil. lei. In prezent, compania are o capitalizare de aproape 70 mil. lei.

Foto: Shutterstock / Scorpp

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri