Primarul PSD din Deveselu a fost trimis in judecata de DNA dupa ce cerut spaga pentru drumul spre scutul anti-racheta. Criza fortei de munca afecteaza transportul public. In Timisoara, statul ofera 4.500 de lei salariu, dar nimeni nu ajunge la interviu. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 26 octombrie.

Mizele atacului declansat de Tudorel Toader impotriva procurorului general Augustin Lazar. Expertii sunt de parere ca, desi nesurprinzatoare, decizia ministrului Justitiei socheaza prin lipsa de fundament a motivelor invocate, fapt ce vine sa intareasca puterea discretionara a acestuia asupra procurorilor. In plus, miza deciziei ministrului pare a adeveri temerile exprimate cu privire la independeta procurorilor, este de parere Elena Calistru, analist politic, potrivit Adevarul.

DNA: Primarul PSD din Deveselu a cerut spaga pentru drumul militar care duce la scutul antiracheta. Detalii inedite ies la iveala din rechizitoriul primarului PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita. In 2015, edilul ar fi cerut spaga 70.000 de lei, reprezentand un comision de 5% din contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate, printre care si drumul militar de 620 de metri care leaga DN 54 Caracal – Corabia de baza militara de la Deveselu, unde se afla scutul militar antiracheta al NATO, sustin procurorii, scrie G4media.ro.

Guvernul Dancila: Nicolae Hurduc, propus ministru. Nicolae Hurduc este unul dintre renumitii profesori universitari din Iasi, propus pentru preluarea Ministerului Cercetarii, a vorbit pentru DC News pe margina subiectului nominalizarii sale. "Am sa va rog, pana cand se finalizeaza procedura de nominalizare, sa imi dati voie sa nu fac declaratii, comentarii, pentru ca poate sa nu se finalizeze. Este o propunere deocamdata. Ati vazut ca domnul presedinte a fost operat si probabil s-ar putea sa intarzie emiterea decretului prezidential si, dupa ce o sa se finalizeze, voi sta de vorba cu cea mai mare placere cu toata presa. Eu comunic, nu sunt o persoana care nu comunica", a declarat Nicoale Hurduc pentru sursa citata/

Salariu de 4.500 lei, cazare gratuita, dar nu gasesc angajati. Criza in mai multe orase din tara. Criza fortei de munca afecteaza sistemul de transport public din marile orase. Firmele nu mai gasesc soferi profesionisti, asa ca unele autobuze stau in garaje, pentru ca nu are cine sa le conduca. Iar pe traseu sunt mai putine mijloace de transport in comun, care vin mai rar si pasagerii sunt nevoiti sa urce claie peste gramada. Scenele cu oameni inghesuiti in mijloacele de transport in comun, la orele de varf, sunt frecvente in Timisoara, noteaza stirileprotv.ro

Lucrari de extindere la Aeroportul Henri Coanda, in valoare de doua milioane de euro. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza cele doua aeroporturi ale Capitalei, a anuntat vineri ca platforma numarul 1 a aeroportului Henri Coanda va fi extinsa cu 15.000 mp, valoarea investitiei fiind de 12,7 milioane lei (2,72 milioane euro), fara TVA. Astfel, platforma de stationare a aeronavelor va fi extinsa cu patru noi pozitii de parcare a aeronavelor cu litera de cod C. Contractul a fost semnat cu asocierea formata din Societatea de Constructii Napoca si UTI Grup, lucrarile urmand a fi executate in 6 luni de la data emiterii ordinului de incepere, potrivit companiei. „Noile pozitii de parcare vor fi prevazute cu instalatii de iluminat moderne, pentru asigurarea operarii in siguranta, in conditii de vizibilitate redusa sau noaptea, precum si cu instalatii de balizaj de categoria III ICAO. Pentru acestea vor fi asigurate retele de utilitati, inclusiv alimentare si hidranti de incendiu, canalizare a apelor pluviale, precum si drenarea apelor de infiltratie”, se arata in comunicat, citat de Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri