Traficul de marfuri derulat prin porturile maritime romanesti a inregistrat, anul trecut, un total de 57.131.628 tone, fiind in scadere cu aproximativ 5%, fata de cifra de trafic atinsa in anul 2005, informeaza NewsIn
Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPMC), usoara scadere a traficului total a avut drept cauza principala diminuarea traficului fluvial in perioada analizata.

O crestere importanta a fost, insa, la tranzitul de marfuri, care a fost depasit cu 48,5%. Cresterea semnificativa a fost data de tranzitul maritim care a crescut procentual, pe parcursul ultimului an, cu 89%. Astfel, in anul 2006 tranzitul maritim a ajuns la 8.981.946 tone, fata de 4.742.795 tone inregistrate in anul 2005. si tranzitul fluvial a inregistrat o crestere usoara, de 1,23%.

Conform CNAPMC, cea mai mare performanta a anului 2006 a reprezentat-o traficul de containere, care a depasit un milion de TEU-uri (containere), inregistrand o crestere considerabila, in procent de 34,5%. Grupele de marfuri care au inregistrat cresteri au fost la cereale, animale vii, sfecla de zahar, celuloza si deseuri hartii, confectii, seminte uleioase si produse chimice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri