Nivelul tarifelor reglementate pentru energia electrica livrata clientilor casnici de catre furnizorii de ultima instanta nu se va modifica incepand cu 1 ianuarie 2020, anunta Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

"Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei a avut, ca punct principal pe ordinea de zi a sedintei de astazi, aprobarea tarifelor reglementate de energie electrica aplicate clientilor casnici de catre furnizorii de ultima instanta. Ca urmare a deciziei luate astazi, nivelul tarifelor reglementate aplicate clientilor casnici de catre furnizorii de ultima instanta se mentin la nivelul celor aflate in vigoare, la acest moment", se mentioneaza in comunicat, scrie Agerpres.

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, declara saptamana trecuta, ca este convins ca ANRE nu va modifica tarifele pentru consumatorul casnic nici la energie electrica, nici la gaze.

"Sunt convins ca de la 1 ianuarie ANRE nu va modifica tarifele nici la energie electrica, nici la gaze naturale pentru consumatorul casnic, adica pentru populatie, indiferent daca a aparut acum in piata ca tariful de distributie si tariful de transport cresc cu 3%. Eu sunt convins ca pretul energiei electrice si gazelor naturale pentru clientul casnic nu va creste", afirma Popescu.

Acesta sublinia ca Romania si-a asumat ca pana la 31 decembrie 2020 va ridica si restrictia de vanzare a energiei electrice de catre producatori catre furnizori pentru clientii casnici, o restrictie care era impusa printr-un ordin al ANRE. Totodata, de la 1 ianuarie va fi abrogata si acea taxa de 2% pe cifra companiilor din energie, energie electrica si gaze naturale, un tarif de 2% pe care vad ca ANRE l-a luat in calcul cand a fundamentat tarifele de distributie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri