Distribuitorii de electricitate si-au asumat, pentru 2007, programe de investitii in valoare de 350 milioane euro si in plus, pentru activitatile de mentenanta au prevazut alocarea altor 250 milioane euro, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei.

Potrivit comunicatului, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, s-a intalnit iei cu reprezentantii societatilor de distributie a energiei electrice si le-a comunicat acestora ca nu este multumit de calitatea serviciilor de alimentare cu energie. "Ministerul Economiei si Comertului este responsabil cu administrarea sistemului energetic, iar dumneavoastra, in calitate de prestatori de servicii, sunteti responsabili pentru calitatea energiei distribuite catre consumatori," le-a spus Vosganian, potrivit NewsIn. Acesta a cerut reprezentantilor distribuitorilor de electricitate din cele opt zone ale tarii sa-si asume un "program precis de investitii si mentenanta".

Comunicatul mentioneaza ca reprezentantii societatilor de distributie a energiei electrice i-au prezentat ministrului rapoarte de activitate pentru programele de investitii, derulate in ultimul an, dar si programele de investitii programate pentru anul in curs.
La intalnirea de ieri au participat directori ai Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord, ENEL Romania, Electrica Oltenia, Electrica Transilvania Nord, Electrica Muntenia Sud si E.ON Moldova.