Romanii vor putea circula in Spatiul Economic European, plus Elvetia, Andorra si Croatia, fara a mai prezenta documentele de asigurare la vama, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Romania a obtinut ultima semnatura, din cele 32 necesare, pentru aderarea la Acordul Multilateral, document care va permite romanilor sa circule in Spatiul Economic European, plus Elvetia, Andorra si Croatia, fara a mai prezenta documentele de asigurare. Statul care a acordat aceasta ultima semnatura a fost Marea Britanie.

Astfel, va exista un singur document de asigurare de raspundere civila obligatorie auto valabil pe intreg teritoriul mentionat mai sus, iar cetatenii romani vor putea iesi din tara la volanul autovehiculelor fara ca la frontiera sa le mai fie solicitate documentele de asigurare.

Pentru celelalte state care fac parte din sistemul Carte Verde si orice alte state terte, asigurarea Carte Verde ramane in vigoare, conform Legii nr. 136/ 1995, art. 56 (de exemplu Moldova si/ sau Ucraina).

"Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a depus eforturi la nivelul Comisiei Europene, precum si in randul statelor semnatare ale Acordului pentru accelerarea procesului de ratificare. Acordul va intra efectiv in vigoare la o data ulterioara, imediat ce vor fi finalizate toate formalitatile. Speram sa putem anunta cat mai repede data de la care cetatenii romani vor putea circula liber pe teritoriul statelor mentionate la volanul autovehiculelor fara a mai prezenta documentele de asigurare", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: România și toate țările din regiune intră în recesiune
Setari Cookie-uri