Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că în cazul în care vor fi aplicate ad litteram angajamentele României din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, vor fi "depopulate" Ministerul Apărării, cel de Interne, dar şi justiţia, transmite Agerpres.

"Nu vă ascund că şi astăzi am avut o întâlnire cu domnul prim-ministru şi cu toţi miniştrii de resort. Normal, şi ministrul Muncii, pentru că el este şeful de filă pe acest jalon şi căutăm soluţiile cele mai bune. E o discrepanţă mare între practica din Uniunea Europeană - mă refer la pensiile magistraţilor, mă refer la pensia din apărare, din ordine publică, din siguranţă naţională - şi ce ne-am asumat noi în PNRR. (...) Dacă în acest moment noi luăm ad litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, justiţia, toate serviciile din România.", a spus el pentru Europa FM, conform aceleiași surse.

Liderul PSD a reproşat Guvernului care a elaborat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă că nu l-a supus dezbaterii publice. El a apreciat că abordarea actuală din PNRR ar crea "haos" în România.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că în spaţiul public există "o mare ură împotriva pensiilor speciale" şi că aceasta este "îndreptăţită", având în vedere că "anumite categorii au găsit oportun să facă nişte excese".

Potrivit liderului PSD, printre aceste "excese" se numără pensiile mai mari decât veniturile obţinute în timpul activităţii sau faptul că pensia este calculată în funcţie de veniturile obţinute în ultima lună de activitate.

O altă "exagerare" a reprezentat-o posibilitatea de a ieşi la pensie la 45 de ani, conform acestuia.

"Toate aceste lucruri sunt prevăzute în modificare. Mai mult, săptămâna viitoare, coaliţia are obligaţia de a veni cu anumite amendamente, astfel încât să ne apropiem cât mai mult de îndeplinirea jalonului, pentru că altfel legea trece tacit prin Senat şi nu poate să mai aibă modificări. Cum este ea acum nu este acceptată ca îndeplinire de jalon de către Comisia Europeană", a precizat el.

Marcel Ciolacu a mai declarat că reprezentanţii Guvernului vor trebui să discute cu cei ai Comisiei Europene despre fiecare categorie de pensie. El a exclus ipoteza pierderii banilor din PNRR.

Întrebat dacă îşi asumă pierderea banilor din PNRR în cazul în care nu reuşeşte să convingă Comisia Europeană de necesitatea unor modificări în PNRR, Marcel Ciolacu a negat o astfel de variantă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri