Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a precizat, duminica, la Petrosani, ca a decis supendarea conducerii Exploatarii miniere Petrila pe perioada cercetarilor declansate in urma celor doua explozii, pentru ca ancheta sa nu fie influentata.
"Am suspendat conducerea pe durata cercetarilor pentru ca socotim ca prezenta la conducerea acesti exploatari ar putea dauna procesului de cercetare. O persoana care nu este cercetata ar fi un interlocutor mai bun in aceasta ancheta", a afirmat Vosganian.

Un numar de 12 persoane au murit si alte 13 au fost ranite in urma celor doua deflagratii produse sambata, la interval de cateva ore, in subteranul minei Petrila, conform celui mai recent bilant. Prima explozie, soldata cu opt morti si zece raniti, a avut loc in jurul orei 14.50, in abatajul 431, cota 250. Din primele cercetari s-a stabilit ca deflagratia s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaz metan in subteran. In momentul producerii accidentului, in acel loc isi desfasurau activitatea 16 persoane. O noua deflagratie s-a produs in jurul orei 18.40, patru salvatori minieri pierzandu-si viata, iar alti trei fiind raniti.

Conform tabelelor prezentate de conducerea minei, in prima explozie si-au pierdut viata inginerul sef productie Brad Iosif, seful sector 1 Holinger Doru, Stoian Vasile-miner sector 1, Matan Adrian- ajutor miner, sipos Cristian-miner sector 1, Mates Dan - sondor sector 6, Alexa Marcel Alin - sondor sector 6, Mos Silviu-miner sef schimb sector 1.

In cea de-a doua explozie au murit salvatorii minieri Puian Nicolae, Fratila Daniel, Elekes Attila si Visan Trandafir.
Opt dintre minerii raniti la Petrila, aflati in stare grava, au fost transferati de la spitale din Capitala, iar alti cinci au ramas internati la Petrosani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri