Doar sase din cele 23 de banci care colaboreaza cu Biroul de Credite transmit fisiere cu informatii pozitive despre clienti, a declarat directorul general al Biroului, Serban Epure. Institutia de monitorizare poate procesa, din acest an, rapoarte privind intregul istoric al unui client, inclusiv al persoanelor care nu au inregistrat restante. Astfel, bancile pot verifica atat modul in care un client si-a acoperit obligatiile, cat si gradul de indatorare al acestuia.

Emilia Lacatus, director Credite retail la Banca Transilvania, crede ca multe banci aleg sa nu transmita fisierele pozitive din cauza unor deficiente in propriul sistem informatic de gestionare a activitatii de creditare. Ea a aratat ca Banca Transilvania isi va perfectiona sistemul in vederea unei colaborari mai eficiente cu Biroul de Credite.

Referitor la "punctele tari" ale Biroului de Credite, Serban Epure a declarat ca actualizarea datelor are loc zilnic, lucru intalnit la putine institutii de acest fel la nivel mondial. Epure a mai evidentiat rapiditatea primirii raspunsului la solicitarea unei informatii, aceasta fiind de circa 6 secunde.