Deutsche Bank AG și-a lansat noua politică de lucru remote, promițând să introducă un model hibrid pentru salariații săi din momentul în care condițiile pandemice vor permite întoarcerea la birouri.

Creditorul german va permite staff-ului său să își împartă munca de la birou cu munca de acasă, conform unei note citate de agenția Bloomberg și care purta semnătura CEO-ului Christian Sewing și a șefului departamentului de Resurse Umane, Michael Ilgner.

Conducerea fiecărei divizii va oferi informații detaliate, în cele ce urmează, unităților băncii despre cum va fi implementată politica, au mai comunicat aceștia. În luna aprilie, directorul financiar James von Moltke a susținut că o pondere de 40-60% a muncii de acasă este o variantă ce are sens.

„Trebuie să găsim balanța perfectă care să ne facă pe toți mai eficienți și efectivi”, scria în nota la care a avut acces Bloomberg.com. „Pentru a susține noi forme de muncă vom face investiții direcționate precis în proprietățile noastre imobiliare, și vom actualiza infrastructura digitală pentru a facilita o colaborare sporită.

Un trend european

Deutsche Bank a subliniat în repetate rânduri că urmărește să reducă din costuri prin restrângerea spațiilor pentru birouri, atâta vreme cât pandemia a demonstrat că schemele ample de lucru de acasă nu scad productivitatea. Creditorul de la Frankfurt se așteaptă să obțină și „alte evonomii” printr-o accelerare a „raționalizării portofoliului de proprietăți imobiliare”.

Creditorii europeni, incluzând HSBC Holdings Plc și UBS Group AG își micșorează spațiile de birouri, recunoscând dorința angajaților pentru un echilibru mai mare între muncă și obligațiile familiale în urma crizei de COVID-19. Aceasta îi pune în opoziție cu creditorii din SUA. Potrivit Bloomberg, David Solomon, CEI-ul Goldman Sach Group Inc. a numit, la un moment dat, munca de acasă „o aberație”.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri