Noul consiliu de administratie al GFM este constituit din Ion Lisca - presedinte, Gabriel Filimon, Daniela Vasile, Mariana Dinu si Dafina Parvu, membri. Surse din interior spun ca noua conducere a Grupului Financiar Muntenia este alcatuita din oamenii apropiati lui Mihaescu. Mai exact au fost nominalizati Ion Lisca, Gabriel Filimon si Dafina Parvu. Numirea lui Lisca se pare ca a fost un compomis, el fiind deja pensionar, iar desemnarea sa in fruntea Grupului Financiar Muntenia avand rostul asigurarii unui interimat de trei luni. Lisca era singurul din fostul Consiliu de Administratie care avea drept de semnatura, lucru care face posibil ca el sa poata lua decizii (si sa le semneze), chiar inainte ca noul Consiliu de Administratie sa fie inregistrat la Registrul Comertului, inregistrare ce ar putea dura un timp destul de lung, daca alegerea conducerii GFM va fi contestata in instanta

Ulm Spineanu considera ca in spatele schimbarii sale sta grupul din jurul lui Horia Teodor Mihaescu, fost presedinte-director general al Muntenia Invest. Fostul manager al Grupului Financiar Muntenia spune ca grupul lui Mihaescu a folosit resursele societatii (Muntenia Invest) pentru foloase proprii. äAu produs daune patrimoniale substantiale prin operatiunile cu Georgescuô ne-a declarat Spineanu.

Teodor Horia Mihaescu si Constantin Lazar (fost manager al Managament System), sunt acuzati in diverse dosare penale de inselaciune si fals in inscrisuri in legatura cu contracte dubioase incheiate cu un anume Valentin Georgescu. Prejudiciul adus firmelor din GFM ar fi de 27 miliarde de lei. Surse din interiorul grupului ne-au spun ca lui Mihaescu si Lazar le este frica de actiunile pe care grupul le-a inaintat in justitie pentru recuperarea pagubelor si de aceea au fortat schimbarea conducerii Grupului Financiar Muntenia.

Pe de alta parte, din cealalta tabara ne-au venit alte informatii. Astfel, revocarea Consiliului de Administratie al GFM ar fi fost necesara din cauza rezultatelor necorespunzatoare ale acestei entitati. Grupul Financiar Muntenia este constituit din companiile Muntenia Invest, Muntenia Consult, Muntenia Management si Muntenia Trading. Celelalte entitati din grup in afara de Muntenia Invest (care aduce grosul banilor prin contractul de administrare al SIF Muntenia), sunt la limita profitabilitati conform unor surse din grup.

Lupta pentru SIF

Mihaescu se considera ca fiind protectorul micilor actionari de la SIF Muntenia, impotriva unor preluarii ostile. Recent, la Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) unul dintre principalii actionari ai SIF Muntenia, omul de afaceri Catalin Chelu, din Galati, care controleaza, conform ultimelor informatii existente pe piata, peste 8,5% din societate, a incercat sa obtina renuntarea la societatea de administrare Muntenia Invest si preluarea acestei activitati direct de catre SIF Muntenia.

Chelu, care se numara printre cei mai importanti actionari ai SIF Muntenia, a cerut sa aiba un cuvant de spus in administrarea portofoliului societatii. Actiunea sa nu a reusit.

Pe de alta parte, trebuie sa mentionam: Consiliul de Administratie al unui SIF nu este expresia vointei actionarilor, cat a unor grupuri de interese.

Un asemenea grup de interese s-a creat in jurul Teodor Mihaescu, fostul presedintele al Muntenia Invest, care controleaza Consiliul de Administratie al SIF Muntenia.