Organizatia patronala Conpirom atrage atentia public la lectia Italiei care a inclus in aceasta saptamana in programul ei anti-criza asa-numitul “Plan Casa” care prevede construirea a 100.000 de locuinte noi care sa fie apoi inchiriate sau vandute claselor mai putin favorizate ale societatii.

Acelasi lucru a fost propus de organizatie Guvernului Romaniei in data de 10 iulie 2009, in asa fel incat programul “Prima Casa” sa prevada ca 75 la suta din locuintele care urmeaza sa fie acordate prin credit cu garantii guvernamentale sa se construiasca de acum inainte.

Organizatia patronala apreciaza ca modelul italian al masurilor anti-criza ar putea servi ca exemplu si pentru Romania, “Planul Casa” al autoritatilor din Peninsula fiind dovada clara ca propunerea construirii de acum inainte a unei parti din locuintele programului “Prima Casa” este argumentata si strict necesara relansarii economice.

Guvernul a adoptat modificarile legislative ce vor permite cumpararea, prin Programul "Prima Casa", a locuintelor construite de dezvoltatorii imobiliari cu credit ipotecar, a anuntat premierul Emil Boc.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
TOP 20 tari cu cele mai bune sisteme de sanatate