Seria preluarilor companiilor din domeniul asigurarilor nu s-a incheiat. In ultimele doua saptamani, alte doua firme de profil din Romania au cedat parti din afacere, sau chiar toata afacerea, unor parteneri straini.
Compania ungara de asigurari OTP a achizitionat societatea CECCAR-ROMAS, care detinea o cota de piata de 0,25%. Actele privind schimbarea de actionariat urmeaza sa fie transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). In luna aprilie a acestui an, Sandor Dogei, Head of Bank Assurance Development Department, OTP-GARANCIA, declara ca OTP intentioneaza sa dezvolte si in Romania o structura de grup financiar integrat, care sa acopere toate segmentele de servicii financiare prin pachete de produse si sisteme de distributie combinate. Intentionam sa investim in formarea unei retele puternice de distributie. Suntem constienti ca acesta este un proiect de anvergura, dar suntem dispusi sa investim chiar si intr-un proiect de tip greenfield, preciza Sandor Dogei.
Dupa Wiener Staedtische si UNIQA, OTP este al treilea mare investitor strain care dezvolta afaceri pe piata asigurarilor din Romania in acest an. OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului 2004, prin preluarea RoBank.

In aceeasi perioada s-a consemnat o alta tranzactie de acelasi tip. Societatea italiana de investitii PUGLIA CAUZIONI a mai achizitionat 19% din actiunile companiei de asigurari City Insurance, dupa ce, in luna martie a acestui an, a cumparat un pachet de 51% din titluri. Compania italiana va investi 5 milioane de euro in City Insurance, obiectivul asiguratorului fiind obtinerea pozitiei de lider pe piata asigurarilor de asistenta turistica.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Schimbare la Instant Factoring: fostul CEO isi vinde actiunile
Setari Cookie-uri