Presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Constantin Toma, estimeaza ca o societate de asigurare participanta la PAID va inregistra alte 10-15 polite facultative prin cross-selling, in urma incheierii a 100 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor.
"Estimam 10-15 polite facultative vandute la 100 de asigurari obligatorii incheiate", a afirmat Toma, care este si reprezentant al Clal Romania Asigurari Reasigurari, citat de NewsIn.

La randul sau, vicepresedintele PAID, Radu Mustatea, a mentionat ca s-ar putea ajunge la un raport de circa 20-25 de polite facultative vandute la 100 de polite obligatorii de locuinte, insa tendinta va depinde de capacitatea de vanzare a fiecarui asigurator.

Asiguratorii sustin ca politele de asigurari obligatorii nu genereaza profit, ci vor oferi posibilitatea de a vinde si asigurari facultative, prin cross-selling.

Societatile de asigurari care au semnat actul constitutiv de infiintare a PAID sunt Astra Asigurari, Groupama Asigurari, Clal Romania, Uniqa Asigurari, City Insurance, Certasig, Ardaf, Generali Asigurari, Carpatica Asig, EuroIns Romania, Grawe Romania Asigurare, Credit Europe Asigurari si ABC Asigurari.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxim asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca o amenda cuprinsa intre 100 si 500 lei, iar constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre primari si de persoanele imputernicite in acest scop.

Amenzile contraventionale stabilite prin lege si aplicate de CSA se fac venituri la bugetul de stat in cota de 40%, venituri la bugetul CSA in proportie de 40%, iar restul de 20% se face venit la bugetul autoritatilor locale de pe raza teritoriala in care locuieste persoana respectiva.

Legea asigurarii obligatorii a caselor ar putea fi aplicata din 1 iulie 2010


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si