Actiunile Nokia au crescut luni cu peste 10% dupa ce anuntul privind preluarea Motorola Mobility de catre Google a reaprins speculatiile legate de o oferta pentru producatorul finlandez de telefoane mobile, transmite Mediafax.

Titlurile Nokia au scazut cu circa 45% de la inceputul acestui an, generand zvonuri ca actiunile ar putea ajunge suficient de ieftine pentru a atrage o oferta de preluare a companiei.

Apple si Samsung au pus capat in trimestrul al doilea dominatiei de 15 ani a Nokia pe piata smartphone, impingand producatorul finlandez pana pe locul al treilea, potrivit mai multor companii de cercetare a pietei.

Google a anuntat ca va plati circa 12,5 miliarde de dolari pentru a prelua Motorola Mobility, in incercarea de a concura mai eficient cu Apple pe piata smartphone.

"Pretul oferit de Google pentru Motorola trebuie dea un semnal de alarma legat de pretul scazut al actiunilor Nokia. Daca este vorba de patente, Nokia are un portofoliu solid cu adevarat", a declarat Jari Honko, analist la Swedbank.

La ora 13:02 GMT, actiunile Nokia erau cotate in crestere cu 8,7%, la 4,07 euro pe unitate, dupa un maxim al sedintei de 4,28 euro pe unitate.

Microsoft, care colaboreaza cu Nokia la productia de noi telefoane, si Samsung Electronic au fost mentionate drept posibili cumparatori ai Nokia.

Reprezentantii Nokia nu au fost disponibili pentru comentarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane pentru seniori cu ecran mare si baterie rezistenta